23948sdkhjf

Maskinhandler mærker høj aktivitet i industrien

Amada har godt gang i salg af værktøjer og reservedele, mens salget af nye maskiner er bremset op.

Maskinleverandøren Amada ser fortsat høj aktivitet i jern- og metalindustrien i Danmark.

- Mange af vores kunder har travlt, og vores serviceafdeling har nok at se til. Så folk bestiller stadig værktøjer og reservedele, siger Michael Laursen, teknisk chef hos Amada.

- Jeg har faktisk lige lagt røret på med en kunde, som arbejder i døgndrift, og hvor det vælter ind med ordrer. Han leverer til byggeriet og til sundhedssystemet. Byggeriet herhjemme ser jo ud til at fortsætte uændret, siger han.

- Vi ser, at rigtigt mange af vores kunder har nok at se til. Men hos nogle kunder, som eksporterer til nogle af de hårdest ramte lande, kan vi godt se, at deres forventninger og prognoser skranter, siger han.

Salg af maskiner

Mens der er efterspørgsel på service og reservedele, så går det knapt så hurtigt med salget af nye maskiner.

- Der sker ikke så meget i og med, at vi ikke kan komme ind på mange virksomheder. Mange har siddet med overvejelser om nye maskiner, men har trukket i håndbremsen og parkeret planerne indtil videre, siger Michael Laursen.

- I og med aktivitetsniveauet er faldet, så har vi også valgt at sige ja til trepartspakken om at sende folk hjem med delvis lønkompensation, siger han.

Syv af Amadas 20 medarbejdere er sendt hjem på den ordning. Det er hovedsageligt funktionærer.

De fleste andre funktionærer arbejder hjemme fra. Men Amadas kontor er hele tiden bemandet.

Ingen leveringsproblemer

Amada har ikke nogen problemer med leverancer af stumper og reservedele. Amadas fabrikker i Frankrig og Finland kører også videre.

- Fabrikkerne kører efter planen. Der er allerhøjest nogle forsinkelser på levering af enkelte modeller, siger Michael Laursen.

Artiklen er en del af temaet MaskinFokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109