23948sdkhjf

Damstahl ser tågen lette: Vigtige stålværker starter genåbning

Forsyningskæde har været under stærkt pres de seneste 4-6 uger hos de danske grossister af rustfrit stål. Men nu begynder det så småt at lysne i horisonten, fortæller administrerende direktør hos Damstahl, Michael Lund.

Spanien, Italien og Frankrig er de største producentlande, når det kommer til den rustfri stålindustri i Europa. Og her tager en produktionsopstart de første spæde skridt i disse dage.

Alt efter hvilket af de tre lande, man kigger på, er værkerne forskellige steder i processen. Længst fra en normalisering er de italienske værker, der dog har åbnet op for at afhentning af færdige stålprodukter flere steder og nu langsomt begynder at producere.

- Vi tror, at forsinkelserne kommer til at være på seks til otte uger i forhold til det oprindelige udgangspunkt, siger direktøren om leveringer fra støvlelandet.

Tager tid at starte produktion op
I både Spanien og Frankrig er man lidt længere fremme på stålværkerne. Hos Damstahls franske partner på stangstål er produktionen oppe at køre igen. Her er leveringstiderne skubbet 3-4 uger. Fra de spanske værker, der også har genoptaget produktionen, forventer direktøren lidt længere forsinkelser.

- Når man lukker et rustfrit stålværk med smeltekapacitet ned, er det ikke ligesom ved bageren, der bare slår en ny gærdej op, og så vælter det ud med boller inden for et par timer. Det er mere at sammenligne med en surdej, for det kræver en frygtelig masse forberedelse at starte op, siger Michael Lund om processen.

Han peger også på, at genplanlægningen fylder meget på værkerne, og derfor er værkerne nødt til at lave en fuldstændig re-planlægning af de indeværende ordrer.

- Opstarten er først og fremmest planlægning. Og så skal man i gang med at smelte og forarbejde stålet igen, uddyber han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206