23948sdkhjf

Kom til gratis webinar om opdateret maskindirektiv

Per 1. april 2020 kom der en ny liste over harmoniserede standarder, som skal ses som Maskindirektivets minimumskrav. Blandt de væsentligste nye standarder er DS/EN ISO 20607:2019 Maskiners brugsanvisning.

Det oplyser Maskinsikkerhed ApS, som på tirsdag afholder et gratis webinar om de opdaterede standarder. (Tilmeldingslink nederst i artiklen).

Maskinsikkerhed ApS peger på, at DS/EN ISO 20607 gælder alle nye maskiner. Det vil dermed sige, at selvom en maskine allerede har krav til indhold i en C-standard, skal alle relevante krav i DS/EN ISO 20607 også opfyldes.

Ingen overgangsordning

- ISO 20607 har været gældende for maskiner leveret uden for EU/EØS siden juni 2019, men der har været usikkerhed om, hvornår den ville blive harmoniseret under Maskindirektivet, og om der ville være en overgangsordning. Det har Kommissionen valgt, at der ikke skal være. Når der ikke er nogen overgangsordning, skal standardens krav være opfyldt for alle maskiner, der leveres som nye i EU/EØS fra datoen for offentliggørelse, hvilket er 1. april 2020, lyder det fra Maskinsikkerhed Aps.

Gælder alle maskiner
De nye regler gælder også de tilfælde, hvor en brugervirksomhed selv laver maskiner, eller bygger om med videre.

- Når en standard er harmoniseret, skal kravene herfra være opfyldt, for at en ny maskine lovligt kan leveres til brug. Standarder er frivillige at følge, forstået på den måde at hvis en fabrikant vælger ikke at følge et krav i en relevant standard, skal det være dokumenteret i hans risikovurdering, at hans løsning giver mindst samme sikkerhedsniveau. Køber har derfor ret til at kræve standardens krav opfyldt, før han accepterer, at maskinen er leveret, og sidste rate skal betales, oplyser Hans Morten Henriksen fra Maskinsikkerhed.

Hans Morten Henriksen har, som eneste danske repræsentant, deltaget aktivt i udarbejdelsen af standarden ISO 20607 Maskiners brugsanvisning de sidste fem år, og han har det sidste år afholdt adskillige kurser om brug af standarden.

På webinaret på tirsdag fortæller han om, om hvad ændringerne kommer til at betyde for fabrikanter og brugere.

Klik her for tilmelding til det gratis webinar

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251