23948sdkhjf

Ny opgørelse: Få mærker stor omsætningsnedgang i metalindustrien

Også den danske metalindustri mærker konsekvenserne af coronakrisen. Det viser en opgørelse om, hvordan coronaepidemien påvirker forskellige brancher, som Danmarks Statistik offentliggjorde tirsdag.

Det er de første tal fra Danmarks Statistik, der beskriver virksomhedernes egen situation, siden statsministeren lukkede landet delvist ned på et pressemøde den 11. marts.

For metalindustrien svarer 61 pct. af virksomhederne, at de er meget eller noget påvirkede af de inden- og udenlandske restriktioner i forbindelse med coronaepidemien. Kun 10 pct. af branchen føler sig ikke påvirket.

- Påvirkningen kan føre til ændrede arbejdsgange og nye rutiner. Men derudover kan vi se, at det for mange af virksomhederne også resulterer i en nedgang i omsætningen, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Ifølge Danmarks Statistik oplever mere end hver anden metalvirksomhed en nedgang i omsætningen. 46 pct. af virksomhederne rapporterer således, at de har haft en omsætningsnedgang på 0-25 pct., mens 6 pct. melder om et fald på 25-50 pct.

- Det betyder, at langt størstedelen af virksomhederne kan tilpasse sig den nuværende situation, selvom det kan gøre ondt. Måske er det nødvendigt at skille sig af med nogle medarbejdere, hjemsende eller afvikle ferie, men langt hovedparten af virksomhederne vurderer heldigvis, at risikoen for konkurs inden for de næste tre måneder enten er lille eller ikke tilstede, siger Maria Schougaard Berntsen, og uddyber:

- Det skyldes i høj grad, at der stadig er en vis portion omsætning i virksomhederne. Men vi er nødt til at sikre, at dette varer ved. Derfor er det også helt centralt at øge den økonomiske aktivitet i det danske samfund, så der kan komme fuld gang i forretningen igen, siger Maria Schougaard Berntsen.

- Det danske erhvervsliv er forbundet på kryds og tværs. Så selvom metalvirksomhederne ikke er dem, der har det allerværst lige nu, så er der absolut ingen grund til at juble. For det første kan krisen hurtigt smitte af på tværs af brancher, og for det andet så er tallene allerede i dag trist læsning, siger Maria Schougaard Berntsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125