23948sdkhjf

49 år i svejsningens centrum

Peter Roed har været med i front hos Migatronic i 49 år. Den 23. april overlod han imidlertid posten som bestyrelsesformand til Frank Lorenz.

Dermed kan Peter Roed se tilbage på en lang karriere hos den nordjyske svejsemaskineproducent. Det har været fem årtier, hvor svejseteknologien har gennemgået en kæmpe udvikling.

Migatronic producerede sin første MIG-svejsemaskine i 1970 – en maskine, der vejede næsten 100 kg. I dag vejer virksomhedens mindste maskine blot 4,9 kg.

- I takt med, at elektronikken har udviklet sig, er svejsemaskinebranchen også fulgt med, så hvis man kigger ind i en svejsemaskine i dag, er det ren elektronik, siger Peter Roed.

Skiftet fra produkter, der i høj grad var baseret på mekanik, til elektroniske produkter, er sket løbende. Blandt andet har moderne inverterteknologi afløst den mere traditionelle tranformerteknologi.

- Der er utroligt meget elektronik i, men det er fordi, det, de skal svejse, er så forskelligt. Efterhånden er det et decideret markedskrav, at de størrelsesmæssigt er tilpasset det, kunden skal bruge dem til, siger Peter Roed.

Du kan læse hele interviewet med Peter Roed i næste udgave af Jern & Maskinindustrien, der udkommer fredag den 7. maj.

Artiklen er en del af temaet MaskinFokus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188