23948sdkhjf

Wexøe og Festo indleder tæt partnerskab

Automations og teknikleverandøren Wexøe A/S kan fremover tilbyde løsninger og produkter fra både Festos og Rockwell Automation til landets maskinbyggere

Danmark bliver fra i dag det første land i Europa, hvor udstyr og løsninger fra både Festo og Rockwell Automation tilbydes fra samme forhandler, nemlig Wexøe A/S med base i Værløse nord for København.

Det er en realitet, efter at Wexøe A/S er udpeget til "Value Added Reseller" hos Festo, og de to partnere har indgået et forpligtende samarbejde.

Wexøe forhandler i dag industriel automation fra Rockwell Automation og derudover remote acces løsninger fra HMS samt industrielle stik og IIOT løsninger fra Harting. Alt sammen er målrettet maskinbyggere og maskinbyggeres slutkunder, og nu kommer Festo med i programmet.

- Vi har gennem vores partnerskab med Rockwell gennem de senere år skabt en stærk position, hvor vi har tilbudt maskinbyggerne løsninger indenfor industriel automation. Nu går vi skridtet videre og tilbyder også mekanisk, pneumatisk bevægelse fra Festo. Det supplerer hinanden rigtig godt, siger Mogens Brusgaard, som er adm. direktør hos Wexøe A/S.

Helt nye bevægelser

Wexøe har i dag fire salgsdivisioner, der breder sig over felterne kritisk infrastruktur, el, automation og kommunikation. Industrien er i dag blevet den klart største division og tilføres altså nu flere muskler.

- For Wexøe gælder det om at gøre det de danske maskinbyggere så konkurrencedygtige som muligt, og vi er blevet rigtig stærke på automation gennem partnerskab med Rockwell, men vi har ikke før haft den mekaniske bevægelse i programmet. Det får vi nu, og Rockwell og Festo ligger perfekt i forlængelse af hinanden med begrænset overlap. Det giver os mulighed for at udfordre og udvikle maskinbyggerne endnu mere, siger Mogens Brusgaard, som er meget tilfreds med den nye partnerskabs-aftale med Festo.

Han forklarer, at hele Wexøes industriteam netop er blevet efteruddannet i Festos løsninger og produkter, og 26.000 varenumre fra i dag - 1. maj - at finde på Wexøes hjemmeside.

- I USA samarbejder Festo og Rockwell Automation allerede, og flere af Festos løsninger er integreret i Rockwell Automations softwareplatform. Det vil vi selvfølgelig også udnytte, når nu vi repræsenterer begge virksomheder, siger Mogens Brusgaard, der ser stort potentiale i at kunne tilbyde løsninger fra Rockwell, Festo , Harting og HMS i en samlet pakke til maskinbyggerne.

- For os handler det både om salg af komponenter og viden og om at hjælpe maskinbyggere i selve designfasen og testen af anlægget eller maskinen, og der får vi virkelig nogle nye muligheder, siger Mogens Brusgaard, som også henviser til, at Wexøe de seneste år har udbygget de industrielle kompetencer massivt og tilbyder både montage og rådgivning indenfor maskinsikkerhed.

Viden betyder meget

Fra Festos side glæder man sig også til at komme i gang med samarbejdet.

- Vores nyligt indgåede aftale med Wexøe A/S er et vigtigt skridt i Festos omnichannel strategi. Vi har i et stykke tid afsøgt det danske marked for partnere, der kan bringe yderligere værdi til vores løsninger, i form af et dedikeret videnstungt automationsteam med en stærk baggrund inden for elektrisk automation og IIoT - til gavn for både maskinbyggere og slutbrugere. Det har vi fundet i Wexøe A/S, siger Festos danske salgschef John Brorup i en pressemeddelelse om partnerskabet.

Wexøe A/S blev grundlagt i 1958 og har i Danmark 65 ansatte og 4 i Sverige, hvor afdelingen blev grundlagt i 2018 baseret på partnerskab med Rockwell Automation og Ewon fra HMS.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079