23948sdkhjf

Fritstillet topchef blev frivillig hjælper for virksomheder i krise

Det var et rent tilfælde, der fik Dan Ulrich til at melde sig om frivillig og ulønnet rådgiver hos Early Warning for at hjælpe mindre virksomheder, der var løbet ind i økonomiske problemer.

Han var mellem jobs, som det hedder. Fritstillet fra en topchefstilling og på vej til endnu et karrierespring.

- Jeg havde hørt meget godt om Early Warning gennem en bekendt og tænkte, at jeg kunne prøve det af, mens jeg alligevel havde en masse fritid og fuld løn fra mit tidligere job, siger Dan Ulrich, der bor i Egå ved Århus med sin hustru og deres to store børn.

Deler ud af kundskab og værktøjer
Dan Ulrich er 57 år og oprindeligt uddannet kemiingeniør fra DTU med en ph.d. i procesledelse, nulfejl og statistiske metoder. Men han nåede kun at arbejde med sit fag i få år, før han blev chef.

Med en executive MBA i hånden var vejen banet for stillinger helt i toppen. Siden har han været en del af topledelsen i de virksomheder, han har været ansat i.

- De erfaringer deler jeg nu ud af, og jeg kan allerede se, at det giver mening for en ejer af en mindre virksomhed. Vedkommende har måske ikke helt samme kundskab og værktøjer, som kan give det overblik til at handle på, der faktisk redder virksomheden, siger Dan Ulrich.

Han gik med i Early Warning i august 2019 og blev dermed en del af et korps på omkring 80 erfarne erhvervsfolk samt en række frivillige insolvensadvokater.

Early Warning er et offentligt støttet tilbud gennem landets seks Erhvervshuse. Når en virksomhed er i krise eller på randen af konkurs, rykker korset ud med råd og vejledning, uden det koster noget.

Reddet tre virksomheder
Dan Ulrich har haft forholdsvis travlt som frivillig firmabrandmand. Tre virksomheder har haft ham som hjælper på det halve år, og de er alle tre kommet ud af deres krise med skindet på næsen og skubbet i en positiv retning.

Den første var en rådgivende ingeniørvirksomhed på Fyn med 12 ansatte.

- Her var udfordringen styring af daglig likviditet og håndtere variationer i ordretilgangen. Det er desværre helt typisk, at en virksomhed kan køre derudaf, uden at der er styr på, at der hele tiden er penge til løn og skat. Heldigvis var virksomheden ude at søge hjælp i god tid, så det var til at rette op på forretningen og få en aftale med kreditorer, forklarer Dan Ulrich.

Den anden virksomhed var et firma i Silkeborg, hvor ejeren var driftig, selv om han havde rundet 70 år, og her var Dan kun inde over en uges tid.

- Nu ville han gerne stoppe, men havde sat gang i en aktivitet, der ikke gik så godt som forventet, og hvor han måtte binde en million kroner. Her var hjælpen at få helt styr på, hvad hans forretning kunne sælges for og så få lavet et prisoverslag, siger han.

Den tredje virksomhed, som drives af et ægtepar fra Galten, er han fortsat engageret i, og det sammen med en anden Early Warning-rådgiver.

- Vi har lidt overlap, men også forskellige kompetencer. Hvor den anden byder ind med kontakt til kreditorer og långivere, er jeg gået mere ind i regneark, budgetter og forretningsudvikling. Vi har afværget konkursen, så det skal nok også gå godt her, siger Dan Ulrich.

Fortsætter som frivillig trods fast job
Dan Ulrich er ikke længere fri på jobmarkedet, det blev en kort fornøjelse for ham. Han har sagt ja til fra januar at gå ind som administrerende direktør i en international virksomhed, AMT Acoustic Ltd, og det betyder en del rejsedage. Men han har valgt at fortsætte som frivillig rådgiver for Early Warning.

- Jeg får så meget positiv energi ud af at hjælpe andre og inspiration både fra virksomhederne og de andre Early Warning-rådgivere, at det vil jeg helt sikkert prioritere, også selv om der bliver lidt mere kamp om min tid i mit nye job, siger Dan Ulrich.

Fakta om Early Warning

Early Warning er offentligt støttet program, som er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Det består blandt andet af et landsdækkende korps på omkring 100 erfarne erhvervsledere og specialister, der stiller sig frivilligt til rådighed, hvor de rådgiver og i praksis hjælper virksomheder, der er på vej i en krise eller på randen af en konkurs. Early Warning har også tilknyttet en række insolvensadvokater.

I 12 år har Early Warning ydet kriserådgivning og praktisk hjælp til mere end 6.000 virksomheder.

Early Warning hjælper omkring 500 virksomheder årligt.

Kontakten foregår via landets seks Erhvervshuse. Se mere på www.earlywarning.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125