23948sdkhjf

Corona booster industriens digitalisering

Teknikleverandøren Wexøe mærker stigende behov for løsninger til fjernstyring af industrimaskiner og produktionsanlæg

Den aktuelle nedlukning af samfundet under corona-krisen er med til at skærpe digitaliseringen af fremtidens industrimaskiner og industriproduktion.

Det vurderer Mogens Brusgaard, CEO hos teknik- og automationsleverandøren Wexøe, som har stribevis af danske maskinbyggere på kundelisten.

- Det her med at kunne tilgå udstyret og maskinerne udefra bliver rigtig vigtigt i fremtiden, og på det felt har denne her bølge af hjemmearbejde under corona-krisen været en øjenåbner for mange, vurderer Mogens Brusgaard.

Han henviser til, at fjernadgang til maskiner naturligvis har vist sig værdifulde og nødvendige for danske maskinbyggere og maskinproducenter, som på grund af corona-lukkede grænser ikke kan sende sine teknikere ud i verden og fixe problemerne hos kunderne.

Wexøe tilbyder i dag industrielle løsninger fra HMS til netop remote access, og Mogens Brusgaard forventer vækst på området for fjernadgang og styring.

Læs også: Ja til flere selvstændige unge

- HMS vokser meget for os, og det viser også noget omkring brugen og nødvendigheden af datakontrol på afstand. Allerede inden krisen var der en tendens til, at Industri 4.0 begyndte at blive til konkrete projekter i industrien, vurderer direktøren, som også i egen organisation har set et skifte mod mere digitalisering under corona-krisen.

- Vi oplever det selv i forhold til vores tyske leverandører og samarbejdspartnere. De tyske virksomheder har tidligere hængt i bremsen, når det handler om digitalisering, men det er bestemt forandret under corona-krisen. Vores kontakt med de tyske leverandører er blevet digitaliseret på både salgs- og lagersiden, og det er gået stærkt, siger Mogens Brusgaard.

Wexøe har 65 ansatte i Danmark, og aktiviteterne er bredt over fire divisioner, hvor industridivisionen er den største. Wexøe har netop indgået partnerskab med Festo. Festos program af løsninger til mekanisk bevægelse bliver dermed en del af salgsprogrammet hos Wexøe, der i forvejen har automationsprodukter og løsninger fra Rockwell Automation og Harting på hylden.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11