23948sdkhjf

Robotter afværgede corona-udfordringer

En stærkt automatiseret produktion sikrer optimal drift hos Rose Holm under corona-krisen. Leverancer af råvarer har været eneste knast

Den stærke satsning på automation og robotter har vist sig som en stor fordel for Rose Holm under det aktuelle corona-udbrud.

Den automatiserede produktion i både Allerød og Rødekro har nemlig ikke været påvirket i særlig grad af sundhedsmyndighedernes restriktioner.

- Vores høje automationsgrad gør, at vi ikke er så mange på arbejde, og vores medarbejdere har været yderst forstående og fleksible i deres måde at håndtere det på, siger salgsdirektør og medejer af Rose Holm, Christian Bokkenheuser.

Han glæder sig over, at Rose Holm har været i stand til at opretholde den fulde kapacitet i produktionen trods corona-epidemien.

- Vi oplever faktisk, at vi bliver spurgt, om vi kan tage ekstra kapacitet ind fra nogle konkurrenter, fordi de er ramt af restriktioner og nedlukninger, siger salgsdirektøren, der dog på ingen måde forsøger at nedtone corona-krisens alvor og betydning for industrien og for samfundsøkonomien.

Råvarer-leverancer presset
Rose Holm har da også selv mærket udfordringer i leverance af de rå stænger, som kommer fra stålproducenter i både Spanien, Italien og Frankrig, der alle er hårdt ramt af corona-virus.

- Det har været lidt svært, men der er en tendens til, at vi får hul igennem, når vi fortæller, at vi arbejder som leverandør til vindindustrien. Derudover er der tegn på, at det hele retter sig nu, men der vil nok stadig være efterdønninger, vurderer Christian Bokkenheuser.

For Rose Holm har de ujævne råvarerleverancer betydet, at der er trukket ekstra hårdt på virksomhedens lagre, der på enkelte produkter har været tæt på minimum, men indtil nu er alle udfordringer håndteret, oplyser Christian Bokkenheuser.

Artiklen er en del af temaet Metalindustrien automatiserer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125