23948sdkhjf

Ny dansk software klarer maskinovervågningen

Danske Ehcolo har udviklet software, der overvåger palleteringsanlæg helt ned til de enkelte komponenter. Softwaren måler også anlæggets effektivitet

Danske Ehcolo tilføjer nu en ekstra dimension til sine palleteringsanlæg. Ehcolo, der ligger ved Ribe, har udviklet en software, som overvåger, om komponenter i anlægget er ved at være slidt op.

Ehcolo kalder systemet for Predictive Maintenance System. Ehcolo skulle have markedsført nyheden for den internationale industri på Interpack-messen i Düsseldorf.

- Softwaren gør os i stand til at overvåge de enkelte komponenter i maskinerne. Hvis vi for eksempel får oplyst, at levetiden på et leje er to millioner omgange, så overvåger vi, hvornår lejet har kørt så mange omgange. Det samme gør vi med sensorer, motorer, luftcylindre og andre komponenter, som vores maskiner består af. Så giver vi brugeren besked om, hvornår delene skal skiftes. Det giver meget bedre muligheder for forebyggende tiltag, og forhindrer at udstyret får uvarslede nedbrud, siger salgsdirektør Ole Andersen.

Oppetid
- Vi ved at oppetid er virkelig vigtigt for vores kunder. Det er dyrt for dem at holde stille. På den her måde kan kunderne få udskiftet dele ved et planlagt service en gang om året i stedet for at have mange uplanlagte nedbrud. Vi mener, at vi er de første i branchen, der tilbyder sådan en mulighed, siger han.

Ud over forebyggende vedligehold kan softwaren også bruges til at måle anlæggets effektivitet, Overall Equipment Efficiency.

Samtidig har vi opgraderet anlæggenes interface til HTML5. Det betyder, at man kan tilgå anlæggene fra forskellige platforme som computer, tablet eller smartphone.

- Det er nu også et multiuser system, så op til fem brugere kan bruge systemet samtidigt. Det vil sige, at en produktionsleder for eksempel kan tilgå produktionsdata hjemmefra, samtidig med at en operatør programmerer anlægget, siger han.

Den ny software til overvågning bliver tilbudt allerede nu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095