23948sdkhjf

Digital svejse-log skaber begejstring

WK Holmskov i Slangerup bruger webbaseret løsning til registrering af svejsninger, tegninger, svejseprocedurer (WPS), svejsecertifikater og anvendte materialer

"Digital svejse-log gør arbejdsdagen lettere - og giver troværdig og holdbar dokumentation".

Sådan lyder budskabet fra Stage One Computing, som har skabt den digitale svejselog SOCWeld og rullet den ud hos virksomheden WK Holmskov i Slangerup.

WK Holmskov udfører alle former for arbejder i rustfri stål, aluminium, duplex stål, kobber & SMO titanium og ejes af Wicotec Kirkebjerg, der er en del af Aarsleff-koncernen.

Samspillet mellem WK Holmskov og Stage Computing om den digitale svejselog blev indledt i 2019 i form af en testperiode, der nu er afløst af et konkret samarbejde, hvor WK Holmskov har implementeret SOCWeld i flere projekter.

- Vi har en klar digitaliseringsstrategi, og vi er godt med på mange punkter og bruger for eksempel digitale kvalitets- og ledelsessystemer i dagligdagen, så da Stage One Computing A/S kontaktede os og fortalte om SOCWeld, var vi klar på at involvere os i projektet. Det blev heldigvis hurtigt klart, at den digitale svejse-log kunne noget, som ville rykke os som virksomhed, forklarer Jan Hedmann Jensen, der er afdelingsleder i WK Holmskov.

SOCWeld er en digital svejselog, hvor alle svejsninger, tegninger, svejseprocedurer (WPS), svejsecertifikater og anvendte materialer nemt håndteres online og web-baseret løsning.

Udfordrende oplevelse
Opgaven med at teste SOCWeld tilfaldt Rene Tambour Jensen, som er supervisor og smed hos WK Holmskov. Løsningen blev testet på et af WK Holmskovs store projekter, et større vandbehandlingsanlæg, og det har været en både positiv og udfordrende oplevelse, lyder meldingen.

- Udfordrende på den måde, at det var en ny måde at arbejde og dokumentere svejsningerne på. Positivt, fordi det hurtigt blev tydeligt, at der var flere fordele ved at anvende SOCWeld - og så var det spændende selv at spille en aktiv rolle i færdigudviklingen af løsningen, siger Rene Tambour Jensen.

Han peger på, at SOCWeld er nemt at gå til og meget overskueligt.

- Man slipper simpelthen for alle papirerne og lapperne med små notater, og samtidig er jeg altid sikker på, at alle certifikater er samlet ét sted og registeret korrekt, forklarer Rene Tambour Jensen, og uddyber:

- Et tryk på knappen, da vi var færdige, og så var rapporten tilgængelig med billeder, svejsepunkter, certifikater og så videre. Alt det, vi havde dokumenteret i SOCWeld på forhånd og undervejs, blev nu præsenteret overskueligt og professionelt. En klar forbedring i forhold til de mange ringbind, vi ellers ville have fyldt ud, siger han.

Store forventninger
Da WK Holmskov havde indvilliget i at teste løsningen på et konkret projekt, stod det klart, at der ville blive tale om udvikling "on the go".

- Vi gik i markedet med en helt ny løsning, men også en løsning, som vi havde store forventninger til. Derfor var vi også indstillede på at udvikle nye features undervejs - og det blev også virkeligheden. På vores statusmøder har vi haft en seriøs dialog om nye features og nye muligheder, som vi så har udviklet i tæt samarbejde med WK Holmskov, forklarer Thomas Hoffmann fra Stage One Computing.

Han påpeger, at SOCWeld også gør det muligt at genanvende data på andre og nye opgaver. Når først et certifikat eller lignende er lagt ind i systemet, vil det være tilgængeligt for andre projekter.

- I princippet kan en kunde starte dokumentationen før svejseren er gået i gang med at svejse, og på den måde være på forkant med planlægningsarbejdet, hvor man tidligere nok var på bagkant, siger Thomas Hoffmann.

Det understreges ved, at løsningen kan danne bro mellem bygherrer, byggesagkyndige og QA-folk med videre.

- Alle får et login til svejse-loggen, der løbende opdateres, så for eksempel bygherrer og supervisor kan gå ind og se, hvem der har været logget på og følge med i svejsedokumentationen. Ofte indeholder vores kontrakter, at "kontrol skal ske løbende", og det giver SOCWeld god mulighed for, siger Jan Hedmann Jensen fra WK Holmskov.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188