23948sdkhjf

Specialistrådgivning sikrer bedre udnyttelse af svejsemaskiner hos Brimas

| Af Redaktionen/he | Tip redaktionen om en historie

I mere end to årtier har Brimas været underleverandører af kundespecifikke specialopgaver inden for rustfri stål, aluminium og jern.

Virksomheden blev etableret i 1998 af brødrene Thomas og Peter Iversen, dengang under navnet Brdr. Iversen, med henblik på at producere rustfri stålbeslag til bådbranchen. Kundesegmentet blev dog hurtigt udvidet hos Horsens-virksomheden, som i dag har 50 medarbejdere ansat til at løse specialopgaver for blandt andet vind- og fødevareindustrien samt offshore.

Virksomheden har i løbet af årene oplevet positiv udvikling og vækst. Det skyldes ifølge produktionschef og medstifter af Brimas, Peter Iversen, et højt vidensniveau blandt medarbejderne og en evne til at omstille sig hurtigt i produktionen.

- Vi gør utrolig meget ud af at tilbyde en kort leveringstid og levere produkter af høj kvalitet til vores kunder. Derfor har vi et kontinuerligt fokus på at uddanne vores medarbejdere, så vi kan opretholde et højt fagligt og teknisk niveau, samtidig med at vi optimerer brugen af vores maskinel, siger han i en pressemeddelelse, og uddyber:

- Det er selvsagt vigtigt, at vi investerer i moderne maskiner og den nyeste teknologi inden for branchen. Derfor benytter vi os primært af svejseudstyr fra Migatronic, og senest har vi investeret i fem nye Sigma Select-maskiner. De er brugervenlige og nemme at indstille efter specifikke opgaver og derfor ideelle til specialopgaverne i vores produktion.

Specialistrådgivning lønner sig
Da Brimas investerede i nye Sigma Select-maskiner gennem 3K i Horsens, der er Migatronic-forhandler, valgte virksomheden efterfølgende at henvende sig til Migatronics svejsespecialistgruppe for at få rådgivning i, hvordan virksomheden med fordel kan udnytte maskinernes funktioner til at optimere produktionsprocesserne. Brimas inviterede også svejsespecialistgruppen til at deltage i virksomhedens interne uddannelsesdag, som bliver afholdt en-to gange årligt for at sikre kontinuerlig uddannelse af sine medarbejdere.

- Uddannelsesdagene er til for at sikre vidensdeling og at holde alle medarbejderne opdateret på de nyeste teknologier, og hvordan de kan bruges, så vi fortsat kan levere et godt stykke arbejde til vores kunder, fortæller Peter Iversen.

Hos Brimas var der blandt medarbejderne et ønske om at få større indsigt i Migatronic-maskinernes og særligt de nye Sigma Selects mange funktioner og svejseprogrammer.

- Da vores produktion udelukkende består af specialopgaver, skal vi være dygtige til at rykke fra én opgave til en anden uden at bruge for meget tid på indstilling af svejsemaskinerne. Derfor mente vi, at det var en god ide med en grundig oplæring i særligt vores nye Sigma Select-maskiner, så vi kan udnytte maskinens mange funktioner fuldt ud, forklarer Peter Iversen, og fortsætter:

-  Det har givet stor gevinst at få en praktisk gennemgang af maskinen. Nu kan den enkelte medarbejder med stor lethed gemme præferencer og trimme i forhold til den specifikke opgave, og det er blevet nemmere at vurdere, hvilken svejseteknik, der bør anvendes. Udover at det har forbedret vores processer på alle parametre, kan vi også mærke, at det giver en tilfredsstillelse hos vores medarbejdere. Svejsespecialisternes rådgivning har således flyttet os både ved svejsning af sort og rustfri stål.

Omlægning af svejseproces giver pote
I forbindelse med uddannelsesdagen anbefalede svejsespecialistgruppen desuden Brimas at benytte Sigma Select-maskinens DUO Plus-teknologi for at kunne gå fra at TIG-svejse til at anvende MIG-svejsning af specifikke rustfri komponenter.

- Førhen var MIG-svejsning forbundet med en masse svejsesprøjt, som både kunne forringe svejsekvaliteten af det færdige resultat og gøre det nødvendigt at efterbehandle materialerne. Med DUO Plus-funktionen er det blevet muligt for os at svejse hurtigere, uden at det påvirker kvaliteten af svejsningen, da mængden af svejsesprøjt er minimal, forklarer Peter Iversen, og fortsætter:

- Ved hjælp af Migatronics rådgivning har vi sænket produktionstiden markant på de emner, som vi nu er gået over til at MIG-svejse i stedet for at TIG-svejse. Dermed kan vi nu tilbyde vores kunder en lavere pris og en hurtigere levering på specifikke elementer, mens kvaliteten forbliver i top. Derudover har svejsespecialisternes rådgivning også øget udnyttelsesgraden på eksempelvis Sigma Select, som vi anvender dobbelt så godt nu.

Løbende rådgivning minimerer spildtid
Når man køber en Migatronic svejsemaskine, kan man henvende sig til svejsespecialistgruppen, hvis man ønsker svejseteknisk rådgivning eller har brug for assistance til en specifik opgave. Specialisterne rådgiver per telefon og kommer også gerne på besøg hos virksomheden, hvis det ønskes. Den mulighed har de benyttet sig af hos Brimas:

-  Nogle af vores allerdygtigste svejsere havde udfordringer med at komme i gang med at anvende Sigma Select til at svejse i Super Duplex-stål. Derfor ringede vi til svejsespecialisterne, der kom på besøg i vores produktion for at demonstrere, hvordan maskinen kan benyttes til netop det materiale, og så var svejserne inden for kort tid i gang igen, fortæller Peter Iversen.

Ifølge svejsespecialist hos Migatronic, Jess Jensen, betyder spildte minutter i produktionen meget på den lange bane, og derfor oplever han og hans kolleger en stigende efterspørgsel på rådgivning.

- Mange virksomheder kigger både på, hvordan de kan udnytte maskinernes muligheder og spare tid. Tid og kvalitet har nemlig en stor betydning i jern- og metalindustrien, og det handler hele tiden om at vurdere, hvordan man sikrer effektivitet og kvalitet på samme tid, forklarer han, og uddyber:

- De fleste investerer i nye maskiner for at optimere produktionen og blive mere konkurrencedygtige. Og her oplever vi, at vores rådgivning spiller en stor rolle. Med god rådgivning kan virksomhederne nemlig øge svejseløsningens udnyttelsesgrad, og det er med til at øge effektiviteten og dermed sikre selve investeringen i maskinen, slutter Jess Jensen.

Hold dig opdateret med Jern & Maskinindustrien

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

NYE MARKEDER: Salget af dansk telerobot buldrer frem

Plus

INDBLIK: Automation kræver fornemmelse for fremtiden

Chr. Hansen har været igennem 15 års automationsrejse, og rejsen fortsætter. Viden om fremtidens design og produkter er afgørende for succesfuld automatisering i ny kommende fabrik

HISTORISK: Derfor blev Migatronics farve grøn

Ove Godiksen har arbejdet hos Migatronic siden 1987, men han har en plads i svejsekoncernens historie helt tilbage fra grundlæggelsen

Robotsvejsning blomstrer

Værktøjssliberi gør klar til vækst

MESSE: FoodTech 2020
Nu mærker FoodTech-messen positive takter

Nyhedsbrev

19.809 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Plus

Her er det bedste råd om automation

Online Avis Arkiv
Plus

Supply Chain er under forandring

FIK DU LÆST: Her ser dansk industrikæmpe et gigantpotentiale

Plus

Kampen mellem underleverandører er i gang

Kamstrup vil lægge flere ordrer tæt på Danmark. Det kan give muligheder for danske underleverandører.

Plus

Ordrerne strømmer fortsat ind til Wärtsilä i Nordjylland

Plus

Direktør: Supply chain er corona-rystet - men om lidt er prisen afgørende igen

På kort sigt vil virksomheder ændre på deres supply chain og søge leverandører tættere på. Men på længere sigt er prisen afgørende, siger Robotool-direktør

Plus

Østjyder har sat fart på grøn eksport

Plus

KLAR BESKED: Giv nu din supply chain et eftersyn

Plus

Dansk maskinbygger tvunget ud i ukendt land

Plus

Nyt fabrikslayout skal løfte NSM

Lean-tankegangen er gået ind i den næste fase hos Kolding-virksomheden

Plus

Sådan fik underleverandør styr på forretningen

Plus

Corona åbner nye vinduer for dansk metalindustri

Danske underleverandører har et vindue nu, hvor de kan vinde på fleksibilitet og automation, men vinduet lukker på et tidspunkt, siger robotchef.

Plus

STRATEGI: Dansk værktøjsmager fik hul til elbils-marked

AM Tooling besluttede for fem-seks år siden at satse på værktøjer til alu-dele til grønne elbiler. Det har kostet investeringer i kompetencer og tab på projekter, men nu er det blevet en stor forretning.

MESSE: Automatik 2020
Her er de nominerede til Dira Automatiseringsprisen

Plus

Strategi: Grundfos vil i top på globalt vækstmarked

Pumpekoncernen i Bjerrringbro har store ambitioner i sit vand-forretningsben

DTU opnår bedste placering nogensinde på verdensrangliste

Plus

Baggrund: Langvarig nabokonflikt på spil ved Lindø

Konflikten mellem Fayard og nabovirksomhederne har varet i en længere periode. 11. juni blev der lagt op til en revision af flere miljøgodkendelser på Lindø Port of Odense

Plus

Danske Maritime afviser kritik af Fayard: "Parkér et andet sted"

Konflikten mellem Fayard og nabovirksomhederne på Lindø Port of Odense er ude af proportioner, mener Danske Maritime. Direktør Jenny N. Braat forsvarer værftet og har en klar opfordring til kritikerne: Parkér på parkeringsplads i stedet for

Overflademesse rammer København - nu også med finsk partner

KOMMENTAR: Vanen - en farlig gift i en kritisk tid

Plus

KLAR BESKED om nye krav til maskiners brugsanvisninger

MaskinFokus
Maskin-køb skal forhindre flaskehals på store emner

Plus

Før solgte de stål - nu sælger de løsninger

Plus

Sådan klarer dansk robot ekstrem kulde

Konsulent: Corona lammer vores udviklingsben

UGEN DER GIK: En dunst af håndsprit og lysglimt i mørket

Rival investerer over 5 millioner i nyt produktionsudstyr

Nyt nyhedsbrev stikker dybere

Tysk CNC-gigant opruster i Danmark

Okuma køber op

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kapslede Y/D-startere med dag-til-dag levering

HUSK disse datoer - før du går på ferie!

Undgå at gå i stå og hold hovedet koldt

Nyt regnskab fra Unimec A/S

REA ønsker god sommer

Frekvensomformere med dag-til-dag levering

Releaseplan for Wave 2 af Dynamics 365 og Power Platformen

Jern og montage svejses af H. Nielssons Maskinfabrik A/S

Kapema vælger at lade småmaskiner udgå af sortimentet !

Overvejer du at få produceret dine styretavler ude af huset?

Er du leverandør til Banedanmark?

Prototyper er en vigtig del i udviklingen!

Nyhed: Digitale mini flowmetre

Få viden om bæredygtig vandanvendelse i fødevareindustrien

Hvad siger du til et gratis miljøtjek?

Lej dit løftegrej hos Carl Stahl A/S

Øg doseringskvaliteten ved at undgå luftindeslutninger

Bast & Co står til rådighed hele sommeren

Energibesparelser i andet led

Grøn køling til industrien

AB Electric holder øje med værdierne!

Salgsbod: Udendørs servering til cafe i special container

MTO electric a/s holder åbent hele sommerferien

Canon har valgt et transportbånd med flere rækker

JOBNYT: Automationsingeniør med elektrisk erfaring

Send til en kollega

0.156