23948sdkhjf

Specialistrådgivning sikrer bedre udnyttelse af svejsemaskiner hos Brimas

I mere end to årtier har Brimas været underleverandører af kundespecifikke specialopgaver inden for rustfri stål, aluminium og jern.

Virksomheden blev etableret i 1998 af brødrene Thomas og Peter Iversen, dengang under navnet Brdr. Iversen, med henblik på at producere rustfri stålbeslag til bådbranchen. Kundesegmentet blev dog hurtigt udvidet hos Horsens-virksomheden, som i dag har 50 medarbejdere ansat til at løse specialopgaver for blandt andet vind- og fødevareindustrien samt offshore.

Virksomheden har i løbet af årene oplevet positiv udvikling og vækst. Det skyldes ifølge produktionschef og medstifter af Brimas, Peter Iversen, et højt vidensniveau blandt medarbejderne og en evne til at omstille sig hurtigt i produktionen.

- Vi gør utrolig meget ud af at tilbyde en kort leveringstid og levere produkter af høj kvalitet til vores kunder. Derfor har vi et kontinuerligt fokus på at uddanne vores medarbejdere, så vi kan opretholde et højt fagligt og teknisk niveau, samtidig med at vi optimerer brugen af vores maskinel, siger han i en pressemeddelelse, og uddyber:

- Det er selvsagt vigtigt, at vi investerer i moderne maskiner og den nyeste teknologi inden for branchen. Derfor benytter vi os primært af svejseudstyr fra Migatronic, og senest har vi investeret i fem nye Sigma Select-maskiner. De er brugervenlige og nemme at indstille efter specifikke opgaver og derfor ideelle til specialopgaverne i vores produktion.

Specialistrådgivning lønner sig
Da Brimas investerede i nye Sigma Select-maskiner gennem 3K i Horsens, der er Migatronic-forhandler, valgte virksomheden efterfølgende at henvende sig til Migatronics svejsespecialistgruppe for at få rådgivning i, hvordan virksomheden med fordel kan udnytte maskinernes funktioner til at optimere produktionsprocesserne. Brimas inviterede også svejsespecialistgruppen til at deltage i virksomhedens interne uddannelsesdag, som bliver afholdt en-to gange årligt for at sikre kontinuerlig uddannelse af sine medarbejdere.

- Uddannelsesdagene er til for at sikre vidensdeling og at holde alle medarbejderne opdateret på de nyeste teknologier, og hvordan de kan bruges, så vi fortsat kan levere et godt stykke arbejde til vores kunder, fortæller Peter Iversen.

Hos Brimas var der blandt medarbejderne et ønske om at få større indsigt i Migatronic-maskinernes og særligt de nye Sigma Selects mange funktioner og svejseprogrammer.

- Da vores produktion udelukkende består af specialopgaver, skal vi være dygtige til at rykke fra én opgave til en anden uden at bruge for meget tid på indstilling af svejsemaskinerne. Derfor mente vi, at det var en god ide med en grundig oplæring i særligt vores nye Sigma Select-maskiner, så vi kan udnytte maskinens mange funktioner fuldt ud, forklarer Peter Iversen, og fortsætter:

-  Det har givet stor gevinst at få en praktisk gennemgang af maskinen. Nu kan den enkelte medarbejder med stor lethed gemme præferencer og trimme i forhold til den specifikke opgave, og det er blevet nemmere at vurdere, hvilken svejseteknik, der bør anvendes. Udover at det har forbedret vores processer på alle parametre, kan vi også mærke, at det giver en tilfredsstillelse hos vores medarbejdere. Svejsespecialisternes rådgivning har således flyttet os både ved svejsning af sort og rustfri stål.

Omlægning af svejseproces giver pote
I forbindelse med uddannelsesdagen anbefalede svejsespecialistgruppen desuden Brimas at benytte Sigma Select-maskinens DUO Plus-teknologi for at kunne gå fra at TIG-svejse til at anvende MIG-svejsning af specifikke rustfri komponenter.

- Førhen var MIG-svejsning forbundet med en masse svejsesprøjt, som både kunne forringe svejsekvaliteten af det færdige resultat og gøre det nødvendigt at efterbehandle materialerne. Med DUO Plus-funktionen er det blevet muligt for os at svejse hurtigere, uden at det påvirker kvaliteten af svejsningen, da mængden af svejsesprøjt er minimal, forklarer Peter Iversen, og fortsætter:

- Ved hjælp af Migatronics rådgivning har vi sænket produktionstiden markant på de emner, som vi nu er gået over til at MIG-svejse i stedet for at TIG-svejse. Dermed kan vi nu tilbyde vores kunder en lavere pris og en hurtigere levering på specifikke elementer, mens kvaliteten forbliver i top. Derudover har svejsespecialisternes rådgivning også øget udnyttelsesgraden på eksempelvis Sigma Select, som vi anvender dobbelt så godt nu.

Løbende rådgivning minimerer spildtid
Når man køber en Migatronic svejsemaskine, kan man henvende sig til svejsespecialistgruppen, hvis man ønsker svejseteknisk rådgivning eller har brug for assistance til en specifik opgave. Specialisterne rådgiver per telefon og kommer også gerne på besøg hos virksomheden, hvis det ønskes. Den mulighed har de benyttet sig af hos Brimas:

-  Nogle af vores allerdygtigste svejsere havde udfordringer med at komme i gang med at anvende Sigma Select til at svejse i Super Duplex-stål. Derfor ringede vi til svejsespecialisterne, der kom på besøg i vores produktion for at demonstrere, hvordan maskinen kan benyttes til netop det materiale, og så var svejserne inden for kort tid i gang igen, fortæller Peter Iversen.

Ifølge svejsespecialist hos Migatronic, Jess Jensen, betyder spildte minutter i produktionen meget på den lange bane, og derfor oplever han og hans kolleger en stigende efterspørgsel på rådgivning.

- Mange virksomheder kigger både på, hvordan de kan udnytte maskinernes muligheder og spare tid. Tid og kvalitet har nemlig en stor betydning i jern- og metalindustrien, og det handler hele tiden om at vurdere, hvordan man sikrer effektivitet og kvalitet på samme tid, forklarer han, og uddyber:

- De fleste investerer i nye maskiner for at optimere produktionen og blive mere konkurrencedygtige. Og her oplever vi, at vores rådgivning spiller en stor rolle. Med god rådgivning kan virksomhederne nemlig øge svejseløsningens udnyttelsesgrad, og det er med til at øge effektiviteten og dermed sikre selve investeringen i maskinen, slutter Jess Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141