23948sdkhjf

Hjemtagning giver nye maskinbehov

Traditionelle bearbejdningsmaskiner er mere eftertragtede

De store avancerede CNC-styrede maskiner stod side om side med mere traditionelle bearbejdningsmaskiner, da Kapema åbnede for dørene til husmesse midt i maj.

Kapema-direktør, Peter Mortensen, mærkede en lidt anderledes maskinsøgning, end der plejer at være ved disse arrangementer. For flere besøgende kunne fortælle om en ny tendens blandt de danske maskinfabrikkers kunder.

- Vi kan tydeligt mærke, at coronakrisen har sat rigtig mange tanker i hovedet på produktionsfolkene. Produktion skal trækkes hjem, fordi man ikke vil være afhængig af at skulle over landegrænser, når der er noget, som er et nøgleprodukt i ens videre proces, siger Peter Mortensen.

- Min fornemmelse er, at der vil tages meget produktion tilbage til Danmark. Der er flere, der bekræftede, at de ville tage produktion hjem fra udlandet, da de besøgte os på husmessen.

Ukompliceret bearbejdning
Peter Mortensen tror derfor, at Kapema i den kommende tid vil sælge flere traditionelle maskiner, som er mere en standardvare.

Han vurderer, at det typisk er lidt mere traditionel maskinbearbejdning, der trækkes hjem. Og derfor er maskinbehovet også anderledes.

- Den bearbejdning, der trækkes hjem, er ikke så kompliceret, og ikke-kompliceret bearbejdning kræver ikke komplicerede bearbejdningsmaskiner, uddyber han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109