23948sdkhjf

Konsulent: Corona lammer vores udviklingsben

Med afsæt i corona-krisen tilbyder projektkonsulent gratis sparring gennem virtuelt nytiltag fra IDA Proces

Driften er gået over al forventing, men det kniber med at udvikle nye projekter.

Så kort kan corona-krisens effekt på den danske industrisektorer beskrives, hvis man spørger Anne Mette Skousen.

Hun er projektkonsulent og medejer af konsulenthuset Modus+, som i kølvandet på coronakrisen tilbyder gratis sparring til projektledere i industrien. Det sker virtuelt i en række online sessions, som er skabt af IDA Proces, hvor næste session finder sted fredag den 19. juni kl. 9.30 - 10.30.

- Her under corona-krisen oplever vi, at projektledere faktisk har været rigtig dygtige til at komme videre på de projekter, der allerede var i støbeskeen. Og det samme gælder driften, hvor vi ser, at nogen virksomheder har eksekveret 30 procent flere driftsopgaver under coronakrisen, og det er naturligvis tankevækkende, siger Anne Mette Skousen.

Hun erfarer nemlig, at ledere og medarbejdere har været yderst fleksible til at tage de nye virtuelle redskaber i brug på netop drift og planlagte opgaver, mens det kniber gevaldigt, når det handler om udvikling.

- Udviklingsbenet halter. Vi er ikke dygtige nok til at bruge det virtuelle rum til at udvikle nye projekter. De gode idéer opstår ofte spontant, når vi tilfældigt mødes i virksomheden, vurderer hun og opfordrer til, at netop udvikling på virtuelle møder sættes i system.

Design det virtuelle møde
Anne Mette Skousens bud er, at man fokuserer på at designe et forum for idéudvikling indenfor de virtuelle rum.

- Altså en form for nytænkning af metoderne til idéudvikling, siger projektkonsulenten, der er overbevist om, at krisen kan bruges konstruktivt.

Men hun slår samtidig fast, at det er svært for mange ledere at drive ledelse, når vilkår og samspil med medarbejdere pludselig er forandret.

- Helt grundlæggende skal man fjerne følelsen af, at alt det her ens egen skyld, og så skal men være åben omkring de nye udfordringer. Det er vigtigt at erkende, at det ikke er en selv, der har skabt de her udfordringer, siger Anne Mette Skousen.

Ord på udfordringer
For udfordringer er der masser af i en hverdag, der er kraftigt forandret, og det er netop de udfordringer, man kan få lov at dele og få sat ord på under de aktuelle sessions gennem IDA Proces.

- Det foregår på den måde, at IDA Proces byder velkommen, go så er man med i et team, hvor det er muligt at dele erfaringer og udfordringer. Simpelthen få sat ord på de her ting og udfordringer og få nogle input til, hvordan man skal reagere i en mere usikker verden, siger hun og uddyber.

- De her sessions handler om at gå ind i et rum, hvor man kan dele sine tanker og overvejelser. Vi har en ene time sammen alle sammen, men der er naturligvis bagefter mulighed for individuel sparring, siger projektkonsulenten.

Du melder dig til den næste gratis session her:

Klik her for deltagelse

Læs mere om: IDA
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094