23948sdkhjf

Skifter vandskærer ud med fiberlaser

Kallehave Stål & Montage har skiftet sin vandskærer ud med en helt ny fiberlaserskærer.

- Vi syntes ikke rigtig, markedet var til det. Så tror vi, at vi kan ramme lidt mere plet med en fiberlaser, fortæller indehaver Jan Kallehave.

- Vi har haft svært ved at sælge produktet til vandskæringen, og så kan vi lave rigtig meget egenproduktion på laseren – også til at supplere vores plasmaskæring. Og så vil vi se, om vi kan få nye opgaver i huset. Jeg forventer, at vi køber en flatter snart, så vi både kan skære, bukke, flatte og svejse, uddyber han.

Supplement til plasmaskærer
Plasmaskæreren, han hentyder til, blev anskaffet for to år siden.

- Den har både boreaggregat til at skære gevind, refining og rørmodul, så den kan lidt af hvert, hvor den her fiberlaser er mere 2D-skæring, forklarer Jan Kallehave.

Fiberlaseren, der er af mærket Baykal og leveret af Kapema, er på 3kW, med et skærebord på 3.000x1.500 skærebord og med veksel, så man lægge nye plader i, mens der skæres.

- Vores plasmaskærer supplerer den egentlig rigtig godt, men den skærer jo ikke lige så pænt i rustfri, hvor vi allerede i dag laver en del leverancer. Så vi kunne se, at der skulle ske et eller andet, konstaterer Jan Kallehave.

Flere underleverancer
Kallehave Stål & Montage er hovedsageligt beskæftiget inden for byggeri og industriservice, men Jan Kallehave vil som nævnt også bruge den nye fiberlaser til underleverandørarbejde, og han forventer, at det kan være med til at tiltrække nye typer af opgaver.

- Vi satser lidt på at komme ud og få fat i nogle af alle de maskinbyggere, der får skåret en masse ude i byen. Vi har en masse af dem liggende omkring os, siger han.

- Så det bliver underleverancer inden for tyndplade – både rustfri og sort jern. Fiberlaseren er her jo 24 timer i døgnet, så vi kan lige så godt se, om vi kan udnytte dem alle sammen, slutter Jan Kallehave.

Artiklen er en del af temaet MaskinFokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157