23948sdkhjf

Her er de nominerede til Dira Automatiseringsprisen

Til Automatikmessen i Brøndbyhallen den 8. september uddeles Dira Automatikprisen 2020.

Nu er tre virksomheder blev nomineret. Det oplyser Dira på sin hjemmeside.

Welltec er nomineret for sin robotsvejseløsning til produktion af udstyr til energisektoren. Løsningen er sammensat af mange nye teknologier og processer, hvilket gør den speciel. Der har været mange fordele ved at implementere den nye løsning. Nogle af dem er, at Welltec har fjernet gener med giftig røg og svejselys fuldstændig, mindre ensidigt gentagende arbejde og mulige variationer er fjernet fra processen.

Juliana Drivhuse er nomineret for at have planlagt og implementeret en avanceret robotcelle, der forener lagerautomater med avanceret visionteknologi i en fuldautomatisk pakkeløsning af delelementer til drivhuse. Indtil nu har de små drivhusdele ligget i en stor pose sammen med de større dele, som er blevet sendt ud til kunderne. Efter automatiseringen af processen bliver delene pakket i rumopdelte papkasser.

Sidst men ikke mindst er Vola nomineret for at have installeret en flåde af ni mobile robotter, og dermed sat fokus på fleksibilitet og hurtig omstilling af produktflowet. Automatiseringen har gjort, at Vola hurtigere kan omstille sig til nye markeder, samtidig med at det har højnet produktiviteten.

Prisen uddeles som nævnt ved åbningen af Automatik-messen. Vinderen findes af en jury bestående af: Ole Madsen fra Aalborg Universitet, Laurids Hovgaard fra Ingeniøren, Nigel Edmondson fra Made, Dorte Martinsen fra BM Silo og forrige års vinder, Tina Beith Christensen, fra Aalborg Universitetshospital.

Artiklen er en del af temaet MESSE: Automatik 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093