23948sdkhjf

NYE MARKEDER: Salget af dansk telerobot buldrer frem

Det er gode salgsal og mindre CO2 i luften for Blue Ocean Robotics datterselskab GoBe Robots.

GoBe Robots er en ny generation af klimavenlige telepresence-robotter, som gør det virtuelle møde mere nærværende.

"Under den globale virusepidemi har vi mærket en markant vækst i ordrer, og der er sket en markant vækst inden for telepresence-robotter. Det er nu blevet en gængs teknologi, alle kan forstå meningen med. Det at der findes teknologi, som kan give oplevelsen af næsten at være der selv, er værdifuldt i mange situationer", lyder det fra GoBe Robots i en pressemeddelelse.

Klimaet trækker væksten
Men det er ikke kun behovet for dialog over distance, der trækker væksten. Også klimaet spiller en rolle.

For i følge GoBE viser erfaringerne, at telepresence-robotter reducerer udledningen af fossilt CO2 med mange tusinde tons årligt ved at erstatte rejser med virtuel tilstedeværelse.  

Den nye telepresence-robot fra GoBe Robots er en fjernstyret mobil robot, der gør det muligt at kommunikere via en 21,5 tommers skærm, som gengiver personens ansigt i naturlig størrelse. Et 4K kamera, der kan zoome, og et vidvinkel frontkamera give “robot-piloten” stærkt overblik over lokaliteterne.

GoBe Robots har mere end 150.000 eksisterende brugere af sine telepresence-robotter, som bidrager til markante CO2-reduktioner. 

Robotter inspicerer
Virksomheden giver som eksempel, at der udledes ca. 3,1 ton CO2 per person på en flyvetur fra København til Singapore. Hvis man i stedet bruger telepresence-robotten fra GoBe Robots til et sådant besøg i Singapore, udledes der en brøkdel CO2, også når strømforbruget ved streaming og hosting af server tages i betragtning. 

- Vi har kunder i industrien, der har skåret 90 procent af deres udgifter til sikkerhedsinspektioner, fordi de har placeret 30 telepresence-robotter på deres fabrikker rundt omkring i verden. Nu logger sikkerhedsinspektørerne sig bare på robotterne og går via den rundt sammen de lokale kolleger og undersøger forholdene. Samtidig kan de glæde sig over at belaste miljøet langt mindre og se mere til familien derhjemme, siger Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics, der som moderselskab ejer GoBe Robots.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.111