23948sdkhjf

Robotsvejsning blomstrer

Svejsning med robotter har været længe undervejs, og er nu for alvor ved slå igennem

Rundt omkring i de danske virksomheder ser man flere og flere svejserobotter.

'- Statistikken, som robotnetværket DIRA udarbejder, fortæller, at der helt klart er blevet flere svejserobotter de sidste år. Der er sket en opblomstring, siger Kurt Nielsen, chef for Teknologisk Instituts robotcenter i Odense.

- Vi har ikke set de store kvantespring, men vi har set en naturlig udvikling, hvor virksomhederne i stigende grad bruger digitale modeller af emner til at gennemføre robotsvejsning.

- Vi kan ikke ud af statistikken se, hvorfor virksomhederne investerer i svejserobotter. Typisk vil man bruge robotter, hvis det drejer sig om svejseopgaver, der tager lang tid. Det kan også spille ind, at det er blevet sværere at finde kvalificerede svejsere, siger Kurt Nielsen.

Han har selv i 2005-07 arbejdet med at udvikle svejserobotter i det daværende firma Intelligent Welding Automation.

- Vi arbejdede med det, som vi i dag vil kalde Industri 4.0. Vi havde de teknologier, der skulle til for at lave robotsvejsning, men tiden var måske ikke til det dengang. Det er jo ikke kun et spørgsmål om at have teknologien. Arbejdet med robotter handler også om at have organisationen og kompetencerne til det i den enkelte virksomhed, siger Kurt Nielsen.

Artiklen er en del af temaet Svejsning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11