23948sdkhjf

270 står til at miste arbejdet hos MAN Energy Solution i Danmark

Nu er der sat tal på, hvad MAN Energy Solutions’ spareplan får af betydning i de danske afdelinger

270 jobs hos MAN Energy Solutions nedlægges som følge af coronakrisen og dermed følgende markedsnedgang. Det svarer til hver ottende stilling i koncernens danske afdelinger.

Det bekræfter Nils Søholt, kommunikationschef hos MAN Energy Solutions overfor Ingeniøren.

De to primære faggrupper, koncernen beskæftiger i Danmark er ingeniører og maskinmestre. 

Han ønsker på nuværende tidspunkt ikke at komme nærmere ind på, hvor og hvordan stillingsnedlæggelserne skal finde sted i Danmark, hvor der i dag er omkring 2.100 ansatte.

- Hvad der skal ske på de indre linjer, kan vi ikke kommentere på. Men det starter med det samme, og så skal de enkelte afdelinger kigge på det og forhandle, siger Nils Søholt til Ingeniøren.

MAN Energy Solutions meddelte tidligere på måneden fra hovedkontoret i tyske Augsburg, at der som følge af krisen skulle skæres 3.000 stillinger væk i Tyskland samt i alt 950 i de øvrige lande, koncernen er til stede i. Samlet skal de mange stillingsnedlæggelser give en besparelse på 3,4 mia. kr.  

- Coronapandemien har ramt vigtige forretningsområder som krydstogtbranchen hårdt og vi forventer ikke at være tilbage på niveauet inden krisen før i 2023, udtaler Uwe Lauber, koncerndirektør i MAN Energy Solutions i pressemeddelelsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093