23948sdkhjf

Statistik: Industrien har undgået jobtab ved konkurser

Industrien klarer indtil videre nogenlunde frisag under corona-krisen, når det handler om konkurser og jobtab skabt af konkurser.

Det bekræfter en analyse fra eStatistik og FSR – danske revisorer.

I analysen sammenlignes situationen under finanskrisen med situationen under den aktuelle coronakrise. Og chefkonsulent hos FSR – danske revisorer, Jakob Holm, peger på, at hvis man ser isoleret på finanskrisen, var Region Hovedstaden tilbage i 2009 den store "vinder" med få tabte jobs ved konkurser.

- Det var primært et resultat af, at det var industrien samt bygge- og anlægssektoren, der var finanskrisens store tabere, hvilket resulterede i mange tabte jobs uden for hovedstaden, lyder det i analysen.

- Under Corona ligger mere end halvdelen af jobtabet i Region Hovedstaden - eller mere præcist København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby kommuner. Det hænger naturligt sammen med oplevelses- og rejsebranchens kollaps, og særregler for hoteller og restauranter. Samtidig er det bemærkelsesværdigt, at industrien indtil videre lader til at være relativt upåvirket af krisen, siger direktør i eStatistik, Kent Nielsen.

Han henviser til, at under Corona udgør industrien – indtil videre - kun fire procent af såvel konkurserne som det samlede jobtab ved konkurser. I de samme måneder under finanskrisen udgjorde industrien otte procent af konkurserne, og ser man på de første år af finanskrisen, så tegnede industrien sig for omkring 20 procent af det samlede jobtab.

 - Dermed ikke sagt, at faren er drevet over for de danske industrivirksomheder. Der er uvished omkring situationen på eksportmarkederne, hvilket kan lede til endnu en bølge af corona-konkurser, hvor industrien meget vel kan være mere udsat. Derudover er det store spørgsmål fortsat, hvordan billedet vil ændre sig på tværs af hele erhvervslivet, når hjælpepakkerne fases ud, siger Kent Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14