23948sdkhjf

Nyudlært klejnsmed har udviklet unik maskine

En stensamler-maskine har været 22-årige Søren Vestergaard Kristensens røde tråd gennem sin uddannelse. Nu er han lige blevet udlært, og maskinsalget skal ud over stepperne.

- Jeg er opvokset på landet, og som dreng blev jeg jævnligt sendt afsted for at samle sten på vores 400 hektar jord, fortæller Søren Vestergaard Kristensen.

- Det var sjovt nok, da jeg har helt lille, og vi kunne skiftes til at køre traktor. Men det rendte hurtigt af det.

Det var egentlig også meningen, at han skulle være landmand og overtage familiegården. Men forskellige omstændigheder gjorde, at han i stedet gik målrettet efter maskinideen, der opstod som barn, da han kørte på markerne på ATV.

Gik i lære

Søren Vestergaard Kristensen har altid synes, at det var sjovt at bygge ting ud i værkstedet. Han har bygget en frontlæsser til havetraktor og et automatisk vand- og fordringsanlæg til en lille kaninfarm.  

Derfor kom han også i lære som klejnsmed hos virksomheden Scanroll i midtjyske Levring ved Kjellerup.

Nu er maskinen kommet på markedet under navnet Stoneless, og maskinen er gennemarbejdet. Den entreprenante smed skyder selv på, at han har tegnet maskinen op i Autocad omkring 10 gange.

Han startede også med at bygge de første prototyper tilbage i 2015.

Siden har han også brugt enhver mulighed – skoleprojekter og arbejde på lærepladsen om aftenen – på at bygge videre. Her en håndfuld år efter har han et produkt, som han er begyndt at sælge af.

- Nu skal den bare have gas, siger han.

Robotsvejsning hos underleverandør

Produktionen af de enkelte ståldele og den efterfølgende svejsning kommer også mere og mere i system hos den unge virksomhed. Fra næste sending fra underleverandøren ES Stålindustri bliver de større emner både laserskåret, bukket, hæftet og svejset.

I Stoneless-montagehallen, der ligger hos en kammerats bedsteforældre lidt uden for Kjellerup, sker de sidste småsvejsninger, test og samling.

- Jeg har lejet et lille værksted på 200 kvm. Og jeg hyrer så et par kammerater til at hjælpe. Specielt Christian, som også har sin egen virksomhed (CMA Smede og Montage red.) har nu skrevet regninger for omkring 500 timer i år, fortæller Søren Vestergaard Kristensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079