23948sdkhjf

Som ventet: Klart færre besøgende på Automatik 2020

Helt som ventet var der færre besøgende end vanligt, der besøgte Automatik-messen. 1.256 vise tælleapparaterne, da messen lukkede i Brøndby Hallen torsdag eftermiddag. Det oplyser arrangørerne, MCH, i en pressemeddelelse.

I 2018 besøgte 3.625 messen.

Har savnet personlige møder

- De personlige møder i branchen har været savnet. Det fastslog Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Danmarks største erhvervsorganisation Dansk Industri, tirsdag i forbindelse med åbningskonferencen på Automatik.

Udsagnet møder bred opbakning blandt både besøgende, udstillere og arrangører, der bekræfter glæden ved sammen at blive klogere, skabe gode løsninger og hente ny inspiration. Også hos Brd. Klee, som er mangeårig udstiller på Automatik-messen, har man været glade for igen at komme ud og møde kunder og samarbejdspartnere ansigt til ansigt:

- Automatik-messen har givet os en rigtig god mulighed for at få det personlige møde, som vi lige nu har svært ved at få i stand på grund af Covid-19. Mange har ikke haft tilladelse til besøg, og derfor har messen været en god mulighed for os til at møde kunderne, få vist vores produkter og få gang i en god dialog. Det har absolut været al tiden værd, konstaterer ekstern sælger hos Brd. Klee, Michael Werdelin.

Stort udbytte trods færre besøgende

En anden fast tilbagevendende udstiller på Automatik er AVN Teknik, som glæder sig over de besøgende:

- Vi er positivt overraskede over, hvor mange besøgende vi har haft, og hvor stor interessen har været fra de besøgende. Det har virkelig været kvalitetsbesøgende, og der har været god knowhow blandt dem alle. Automatik kan noget helt særligt i forhold til kundekontakt. Det er en mere fokuseret messe, og der er lidt hygge over den, og derfor er det også en messe, som man kommer til at holde af og får ind under huden på en eller anden måde. Vi glæder os allerede til, at den kommer igen om to år, fastslår Flemming Blauert, product manager hos AVN Teknik.

Hos Beckhoff Automation er administrerende direktør Michael Nielsen også positiv over kvaliteten af de besøgende og fremhæver, at de havde forberedt sig på færre besøgende, men alligevel er overraskede over udbyttet af messen:

- Vi har været på Automatik-messen i mange år og er rigtigt glade for at komme her. I år har vi haft cirka halvdelen af de besøgende, vi plejer, men på trods af det har vi booket næsten dobbelt så mange møder, så vi har næsten fået mere ud af denne messe end tidligere. Det har uden tvivl været indsatsen værd - det er der slet ingen tvivl om, fortæller Michael Nielsen, og fortsætter:

- Det har været rigtig interessant for os at deltage på Automatik, da det er den første fysiske messe, Beckhoff deltager på worldwide, efter corona slog til. Vi vil gerne ud og have det personlige møde og være med til at vise industrien, at vi tror på, at der stadig er gang i den, og vi vil gerne være med til at booste erhvervslivet, så vi kommer i gang. Vi tror på, at det her er et af parametrene til at gøre det.

En godkendt anderledes messe

Hos samarbejdspartnerne bag messen er der også positive takter at spore efter tre velgennemførte messedage:

- Vi har som den eneste automatikmesse valgt at gennemføre - dog under nogle andre former og også med nogle andre forventninger. Selvom antallet af besøgende måske ikke har været så højt, så har vi fået indfriet vores forventninger og har blandt andet haft besøg fra over 500 virksomheder. Jeg føler godt, at vi kan trække os tilbage og sige, at det er gået godt. MCH har sikret sig, at vi føler os trygge på messen, fortæller Jørgen Stenberg, bestyrelsesmedlem i Hans Følsgaard A/S og en del af messekomitéen bag Automatik, og tilføjer:

- De folk, jeg har talt med, fortæller, at de har følt sig yderst trygge, og at de vil gå hjem og sige til kollegerne, at de også sagtens kunne have været med.

Trygge rammer for dansk erhvervsliv

Hos MCH glæder ledelsen sig over tilbagemeldingerne fra samarbejdspartnere, udstillere og de besøgende.

- Den positive respons bekræfter os positivt i værdien af messens vigtighed, og det glæder mig, at vi sammen har vist, hvordan det er muligt at skabe sundhedsmæssigt forsvarlige rammer for branchernes fysiske og personlige møder til gavn for det danske erhvervsliv, siger administrerende direktør hos MCH, Georg Sørensen.

Den næste messe i MCH Messecenter Herning bliver fødevareteknologimessen FoodTech 29. september til 1. oktober.

Artiklen er en del af temaet MESSE: Automatik 2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Organisationer undrer sig over finanslov: Hvor er pengene til flere faglærte?
Flere interesserede købere til konkursramte Kurt Sørensen Maskinfabrik
Niebuhr Gears forbereder sig til kraftig vækst
Ophugningsværfts overskud blev over 100 gange større på et år
Jysk producent af landbrugsmaskiner solgt for trecifret millionbeløb
Sterke-direktør: Vi skal være mere udadvendte
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.11