23948sdkhjf

Rouge er gift for proces-industrien

De uønskede rustfarvede belægninger på rustfrit stål er særdeles uønskede i pharma- og fødevareindustrien

I procesindustrien er det almindelig kendt, at systemer fremstillet af rustfrit stål ikke altid kan modstå en rustfarvet belægning kaldet rouge.

Belægningen opstår i vand og damp-systemer og kan frigive fremmede partikler, hvilket naturligvis er problematisk for eksempelvis for medicinal- og fødevareindustrien.

Læs også: Nu skal rouge bekæmpes uden syre

Det mest anvendte middel mod rouge er i dag rengøringsmidler i form af blandinger af fosfor/svovlsyre, hvilket gør det nødvendigt at bortskaffe restprodukterne efter en skylning som farligt affald.

Fortyndes på stedet

Den nye derouging-procedure fra Unicoat Recover er baseret på to trin ved hjælp af forskellige kemiske formler. Virksomheden oplyser, at produkterne leveres i koncentreret form og derefter i et mobilt anlæg fortyndes med renset vand på stedet.

I processen kan koncentrationen af brugsklar opløsning justeres ved at variere mængden af koncentrat der tilsættes i forhold til graden af rouge i anlægget.

Dette reducerer i følge Unicoat Recover omkostningerne og hjælper desuden med at beskytte miljøet.

Kort proces

Derouging og passiveringsopløsningerne kan anvendes i nedsænkning, oversvømmelse samt i sprøjteprocesser. Det betyder, at behandlingen af rørsystemer og autoklaver i forskellige størrelser kan foregå i eller uden for produktionshallen. Selv lagertanke og frysetørrende systemer kan ubesværet rengøres, påpeger Unicoat Recover.

Kun de systemdele, der er betændte af rouge rengøres. Derouging processen tager mellem 30 og 240 minutter, afhængigt af temperatur og tykkelse af belægningen som skal fjernes.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157