23948sdkhjf

Unge industriteknikere vil trække flere ind i faget

Johan Jensen og Robert Nielsen har det til fælles, at de er vilde med deres fag. De er begge tilknyttet støtteforeningen Industritekniker.nu og har selv udviklet deres eget miniskoleprojekt målrettet elever i folkeskolen og på de forskellige ungdomsuddannelser.

Formålet er at få flere til at vælge uddannelsen som industritekniker og værktøjsmager, som er uddannelser, de færreste familier kender noget til.Men dette gælder ikke i de to rollemodellers eksempler. I Johan Jensens tilfælde var det faren, der spurgte, om det kunne være en interessant uddannelse for sønnen. I Robert Nielsens tilfælde lå det ligesom i kortene, at han skulle gå den vej, da han kan blive femte generation, der står i spidsen for Lund Maskinfabrik ved Horsens.

De to ildsjæle på henholdsvis 23 og 20 år forlod begge Herningsholm Erhvervsskole sidste år - efter at have gået på talentsporet - som nyuddannede industriteknikere. Johan Jensen stod i lære hos Kyocera Unimerco i Sunds, Robert Nielsen hos Vola i Horsens. Nu arbejder de begge hos Lund Maskinfabrik, som ejes og drives af Per Nielsen, der også er Roberts far.

Brug for kloge hænder
- Den spåntagende industri har brug for flere unge, som ikke bare har hænderne skruet rigtig på, men også har et godt hoved. Vi kalder det kloge hænder, siger Johan Jensen og smiler.

Sådanne profiler har de to industriteknikere planer om at finde ude på uddannelsesinstitutionerne. Det skal ske med et helt nyt skoleprojekt, som snart får premiere. Varigheden er fra 45 minutter til en time. Inden for den tidsramme kan eleverne blandt andet prøve at måle et drejet emne med en skydelære og få indblik i en spåntagende arbejdsplads via en kort videofilm.

Går nye veje

I stedet for at bruge flere timer på at fortælle om faget, går de to projektmagere en helt anden vej.

- Vi prøver at samle en flok, som gerne vil vide mere om faget, på en lokal virksomhed, siger Johan Jensen og Robert Nielsen nærmest i munden på hinanden.

På den måde forventer de, at det bliver nemmere at rekruttere egnede kandidater.

- Myten med at det kun er de skoletrætte, der vælger industrien, skal vi have fjernet. Sandheden er, at industrien har brug for kloge hænder, der kan lide maskiner, teknik og IT. En anden sandhed er, at vi arbejder med verdens hårdeste materialer, det må da kunne slå både murer- og tømrerfagene, fremhæver Johan Jensen og bliver suppleret af sin makker.

- Vi arbejder i en branche, hvor der bare sker så meget. Og så får vi en rigtig god løn, pointerer Robert Nielsen.

På grund af COVID-19 er risikoen stor for, at der ikke bliver afviklet uddannelsesmesser i den nærmeste fremtid. Derfor sætter Industritekniker.nu ind med dette miniskoleprojekt, som er nemt at passe ind i skoleskemaet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.314