23948sdkhjf

Nu får slagtegrisen en digital tvilling

Teknologisk Institut og firmaet Xcelgo er ved at lægge sidste hånd på et IT-værktøj, der skal give moderne og digital procesovervågning et betydeligt løft.

Den nye software integrerer den virtuelle og virkelige verden, hvilket betyder, at softwaren giver et visuelt og præcist billede af, hvad der sker ude i produktionen - i dette tilfælde en slagtelinje, hvor der slagtes hundredvis af grise om dagen. Det betyder, at man via sin PC er online med produktionen, og derfor er det nu muligt at gribe ind, før et større produktionsstop bliver en realitet.

Det oplyser de to parter i en pressemeddelelse.

Minimerer risiko

Med det nye værktøj bliver det også muligt at gennemspille tidligere produktionsforløb og således her finde årsagerne til eventuelle problemer i produktion. På den måde vil det nye værktøj give mulighed for at foretage forebyggende foranstaltninger og minimere risikoen for, at samme problem kan optræde igen. Det nye er, at IT-værktøjet arbejder med ægte digitale tvillinger (læs mere i spalten), så hele produktionslinjen og produkterne - her grise - har en ægte digital tvilling, der rent visuelt kan ses og følges online på den PC, hvor softwaren er installeret.

Baggrunden for det nye system er, at fremtidens fødevareproduktion tegner mere og mere digital, og digitale tvillinger er et stort skridt på vejen.

Såfremt det nye IT-værktøj integreres med anden digital overvågning, f.eks. data fra sensorer og visionsystemer, åbnes der op for helt nye perspektiver for procesovervågning og - styring online, dvs. i realtid. Og ved hjælp af kunstig intelligens vil det også være muligt at få advarsler om eventuelle produktionsproblemer, før disse opstår. Det vil herved være muligt at foretage forebyggende foranstaltninger og derved sikre, at et potentielt problem ikke bliver en realitet i virkeligheden, lyder det fra partnerne.

Det nye IT-værktøj er skræddersyet til et stort dansk slagteri og vil blive afprøvet i praksis i løbet af efteråret. Men værktøjet er universelt og vil kunne bruges i alle fødevarevirksomheder.

Præsenteres på messe

Det nye IT-værktøj vil blive præsenteret på en stor fødevarekonference, der afholdes den 19. november på Teknologisk Institut i Taastrup. Konferencen hedder: "Fremtidens Fødevareproduktion - udfordringer og klimasmarte løsninger".

På konferencen vil der være et messeområde, hvor man kan få mulighed for at afprøve det nye IT-værktøj på en PC og møde eksperterne bag. Derudover vil det være muligt at få kendskab til en lang række andre nye teknologiske løsninger, der kan bane vejen frem mod en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Der er et begrænset antal pladser til konferencen, så det anbefales at tilmelde sig allerede nu.

Udviklingsarbejdet med det nyskabende IT-værktøj støttes af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte under Uddannelses- og Forskningsministeriet.SDH

Artiklen er en del af temaet Food Supply Magazine +.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093