23948sdkhjf

3D-printer giver kort time-to-market

EuroTechnic har investeret i en 3D-printer. Det giver firmaet mulighed for at producere prototyper og 0-serier hurtigt

Elektronikproducenten EuroTechnic har flere fordele af en 3D-printer, som virksomheden anskaffede sig i starten af 2020. Der er tale om en Mycronic MY700 jetprinter.

Virksomheden har fået kortere time-to-market og en højere fleksibilitet, som imødekommer udviklingen hen mod flere Internet of Things-løsninger på markedet.

Printerens dual-head-design giver mulighed for simultan dispensering af forskellige størrelser loddepasta. Samtidig er der meget kort omstillingstid på printeren. Det er vigtigt, når man producerer prototyper.

- Det er vigtigt for vores kunder, at udviklingstiden bliver så kort som mulig. Vores kunder har brug for, at vi som leverandør forholdsvist hurtigt kan rykke på et projekt, siger Heine Kragelund, adm. direktør hos EuroTechnic, som hører hjemme i Støvring i Nordjylland.

Op til 300 dots i sekundet

MY700-printeren, som er Mycronics flagskib inden for jetprintere, udmærker sig ved blandt andet at kunne påføre både loddepasta, lim og andre dispensermaterialer med en hastighed på op til 300 dots i sekundet med høj præcision. Samtidig kan printeren takket være dual-head-designet programmeres til at håndtere to forskellige dotstørrelser på samme tid, hvilket øger effektiviteten og sænker lønandelen.

Det kommer især EuroTechnic til gode i forbindelse med produktionen af prototyper og nulserier til det voksende IoT-marked. Her er der tit behov for at bestykke relativt mange komponenter på forholdsvis lille plads.

- Vi oplever, at andelen af trådløse IoT-løsninger vokser, og samtidig bliver løsningerne mindre og mindre.

Forskellige mængder pasta

- Her er det af stor værdi for os, at vi med MY700-printeren kan differentiere mængden af pasta, så vi kan få selv små komponenter til at sidde meget tæt på for eksempel moduler. Det giver os mulighed for at sætte ordren i gang med det samme, og det reducerer time-to-market for kunden, siger Heine Kragelund.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14