23948sdkhjf

Opråb fra maskinfabrik: Pas på snyd i udlandet

SNYD: Mange kunder bliver snydt, når de ikke får den kvalitet, de har bestilt. Typisk fordi de alene fokuserer på den laveste pris. Det sker, at selv NDT- kontrollerede emner ikke overholder kvaliteten.

Så klart lyder budskabet i en advarsel mod snyd i udlandet fra Brian Basse, der er direktør for Ålsrode Smede- og Maskinfabrik.

Han peger på, at certificeringer og kontroller netop skal sikre kunder, at de får leveret præcis den kvalitet, de har bestilt. Forskellige typer NDT-test skal sikre kvaliteten af materialer, bearbejdning og at overholdelse af specifikationer er i orden. Men det sker i følge Brian Basse ikke altid.

- I nogle lande kan manuelle svejsninger økonomisk set konkurrere med vores svejserobotter. Vores robotter koster ca. 600,- i timen, men leverer en 100 procent ensartet, høj kvalitet. Men i nogle lande kan en 3-4 smede producere det samme for mindre, men ikke i samme ensartede kvalitet, siger Brian Basse.

Emner ser forkerte ud

Brian Basse lægger ikke skjul på, at hans budskab handler om at gøre opmærksom på den kvalitet, han selv kan levere til en fornuftig pris.

- Vi oplever nogle gange, at vi har givet tilbud på en opgave til vores robotter på for eksempel1000 emner, som vi ikke får, fordi vores pris er for høj. Når man så senere besøger kunden i anden anledning og ser emnerne, så undrer man sig over, at de kan være NDT-kontrollede, fordi de helt åbenlyst ikke følger tegningmaterialet, vi gav tilbud på.

Det er især fra kinesiske konkurrenter, at Ålsrode oplever, at det konkurrerende tilbud er på niveau med eller lavere end verdensmarkedsprisen på de medgåede råvarer.

- Det kan jo skyldes statsstøtte, lyder det fra Ålsrode-direktøren.

Køb mere dansk, tak

Brian Basse peger på, at der for almindelig forbrugeradfærd er en stigende villighed til at betale mere for varer, der er produceret lokalt og som overholder alle miljøstandarder og forskellige kvalitetskrav. Men det gælder ikke alle steder i industrien.

- Vi ved jo, at der selv inden for EU findes eksempler på lande, hvor man f.eks. uden at have sat foden på et universitet kan købe universitetsgrader og alt muligt andet. Og på mig virker det som om, at der er nogle steder, hvor man også kan købe både godkendte kontroller og certificeringer. Jeg undrer mig i hvert fald nogle gange over, hvordan noget arbejde er udført. Det var ikke gået i Danmark, siger Brian Basse, som appellerer kunderne til at tænke på kvalitet og sikkerhed frem for kun pris.

- Med vores robotkvalitet kan vi garantere højeste og helt ensartet kvalitet fra første til sidste emne i en produktion og også over flere produktioner. Derudover kan vi garantere, at vi leverer til tiden, samt at vi har alle certifikater og kan overholde selv den mest nidkære kontrol, siger Brian Basse.

Han peger på, at Ålsrode naturligvis også følger al miljølovgivning.

- Heldigvis sker det også, at kunder, der har været et smut udenlands, vender hjem igen, fordi der var knas med kvaliteten eller typisk leveringstiden.

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik er underleverandør til en række danske produktions-virksomheder, der prioriterer, at de kan følge produktionen tæt og have maksimal leveringssikkerhed.

Kommenter på artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187