23948sdkhjf

Robotmesse får ekstra fokus på corona-sikkerhed

Når robotmessen R-21 løber af stablen i Odense Congress Center i marts 2021, er det med fokus på en tryg messeoplevelse. Messen bliver nemlig afviklet med et nyt koncept: ”Clean & Safe”.

- Sikkerheden for vores gæster, udstillere og medarbejder er en absolut førsteprioritet. Og med det nye koncept garanterer Odense Congress Center, at vi til hver en tid kan overholde regeringens retningslinjer, siger Katarina Fruerlund Deylami, business unit manager for R-21, i en pressemeddelelse.

Tager tryghed til nyt niveau

Udover de senest opdaterede retningslinjer består ”Clean & Safe” af en række konkrete og specifikke tiltag, der løfter forholdsreglerne mod Covid-19 til næste niveau. Messeområdet vil blandt andet blive indrettet på en helt ny måde, så R-21 kan præsentere helt optimale og sikre forhold.

- Vi kommer blandt andet til at have et stort antal separate ind- og udgange, bredere gangarealer i haller og sale samt dedikeret personale, der står klar til at hjælpe gæsterne med at holde afstand og god hygiejne, siger Katarina Fruerlund Deylami.

Det er dog vigtigt for hende at understrege, at en tryg messe er et fælles ansvar:

- En stor del af succesen bag en sikker messe er også en kæmpe indsats fra udstillere og gæster. Derfor indeholder ”Clean & Safe” også særlige guides og retningslinjer til gæster og udstillere, som de skal følge, når de besøger messen. Vi kan skabe rammerne på OCC, men vi har alle et fælles ansvar for hinandens sikkerhed, siger hun.

Stor opbakning fra branchen

Katarina Fruerlund Deylami er dog slet ikke i tvivl om, at udstillerne på R-21 vil gøre deres ypperste for at sikre en tryg messe. Det bliver en anderledes messe end den, der lå på tegnebrættet for bare et år siden, men udstillernes engagement har heldigvis ikke forandret sig.

- Vi er selvfølgelig midt i en spøjs tid, så det ville være underligt, hvis vi ikke kunne mærke det igennem planlægningen af messen. Men heldigvis mærker vi en god opbakning fra hele branchen. Standsalget går rigtig godt, og vi får flere udstillere for hver dag, der går, siger Katarina Fruerlund Deylami.

Messens konferenceprogram er også begyndt at tage form, og her er der flere spændende oplægsholdere på programmet.

- Uden at afsløre for meget kan jeg godt sige, at der er nogle store navne på plakaten. Vi kommer også til at have virtuelle oplæg med nogle spændende, udenlandske oplægsholdere, der ikke kan være fysisk til stede på messen på grund af Covid-19, fortæller Katarina Fruerlund Deylami.

Tvivl og misforståelser omkring forsamlingsforbud

Med regeringens skiftende udmeldinger omkring forsamlingsforbud er der hos flere udstillere og gæster opstået tvivl om, de overhovedet må deltage på en messe.

- Det kan være svært at finde rundt i alle de restriktioner, forbud og anbefalinger, der næsten ændrer sig fra dag til dag for tiden. Derfor har vi oplevet, at flere ikke tror, de kan komme på messe, siger Katarina Fruerlund Deylami og fortsætter

- Men du må gerne tage på messe. Det er helt trygt og sikkert – og så er det faktisk tilladt. Der er ikke forsamlingsforbud for messer, og det er der mange, der ikke er klar over.

Messeaktiviteter følger nemlig retningslinjerne for indkøbscentre, og et besøg på en messe kan derfor sammenlignes med, når kunder går rundt og shopper i flere forskellige butikker i et storcenter.

Flere kvadratmeter giver flere muligheder

Det er hermed antallet af kvadratmeter, der er afgørende for, hvor mange gæster der må lukkes ind på en messe. Og som et af landets største messecentre har Odense Congress Center en stor fordel med sine 20.000 kvadratmeter samlet under ét tag.

- Størrelsen på hallerne og salene på Odense Congress Center er et kæmpe plus for robotmessen. Det betyder, at vi kan sikre god afstand og optimale forhold uden, at det får en negativ indflydelse på messeoplevelsen, siger Katarina Fruerlund Deylami.

Du kan besøge Nordens nye robotmesse fra den 3.-5. marts på Odense Congress Center.

Læs mere om: r-21
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172