23948sdkhjf

BWSC dropper turnkey-ordrer på kraftværker

Kraftværksleverandør og -operatør Burmeister & Wain Scandinavian Contractor (BWSC) vil fremover fokusere sin forretning på drift, vedligeholdelse og service af kraftværker. Beslutningen er blevet offentliggjort i dag.  

Strategiskiftet betyder, at koncernen ret beset dropper aktiviteterne inden for turnkey-ordrer på kraftværker.

Som en konsekvens heraf varsles der fyringer på koncernens hovedkontor i Allerød.

Manglende ordrer

Kraftværksmarkedet er i øjeblikket under hurtig udvikling, hvilket har resulteret i længere beslutningsprocesser omkring investering og finansiering af de store projekter.

Det har altså fået betydning for BWSC.

- Nye projekter bliver udskudt eller annulleret på grund af stagnerende efterspørgsel. Covid-19 spiller en afgørende rolle i denne sammenhæng. Det betyder at vi ikke har fået de ordrer som vi har forventet og budgetteret med, siger administrerende direktør Nikolaj Holmer Nissen, BWSC.

Sideløbende hermed er selskabet blevet ramt af en række negative begivenheder som forsinkelse af ordrer, lav forrentning på investeringer og betydelige overskridelser af omkostninger på nyligt overleverede projekter.

Service udgør halvdel

Derfor har BWSC sammen med sin japanske ejer Mitsui besluttet at ændre det strategiske fokus i firmaet.

- Fremover vil vi fokusere på at vækste drift og vedligehold samt serviceforretningen, hvor BWSC allerede er en betydelig spiller i dag, siger den administrerende direktør. 

Drift, vedligehold og service tegner sig i dag for halvdelen af omsætningen.

Afskedigelser

BWSC lover at færdiggøre og levere igangværende kraftværksprojekter under konstruktion.

Ikke desto mindre medfører den nye strategi, at det er nødvendigt at reducere omkostningerne markant og dermed afskedige en stor del af medarbejderne i Allerød.

Hvor mange ansatte, der skal afskediges, oplyses ikke. BWSC har i alt 766 ansatte fordelt på 74 lande.

Røde tal på røde tal

Strategiændringen kommer efter år, hvor det regnskabsmæssigt nærmest kun er gået én vej for BWSC.

Omsætningen fra 2018 til 2019 tog et gevaldigt hop i den forkerte retning fra 2.158 millioner kroner i 2018 til 1.609 millioner kroner i 2019. Det skyldtes forsinkelser på ordrer og en lav ordretilgang, især når det kom til EPC-ordrer.

Resultatet før skat endte på -101 millioner kroner mod -201 millioner kroner i 2018. Fremgangen her var et resultat af investeringer og økonomiske tiltag.

Artiklen er en del af temaet Industri&Energi.

Læs mere om: BWSC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141