23948sdkhjf

Milliard-gennembrud for solceller uden statsstøtte

Better Energy og Industriens Pension går sammen om historisk milliardinvestering i nye danske solcelleparker

Med et nyt partnerskab mellem Industriens Pension og energiselskabet Better Energy bliver mere end 400.000 danskere nu medejere af nye solcelleparker i Danmark og forventeligt også Polen for en samlet anlægssum på op til 4 mia. kr.

Der er tale om den største danske solcelleinvestering nogensinde og et gennembrud for solcellemarkedet i Danmark.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse, hvor de peger på, at der er indgået en historisk stor aftale, der for alvor vil sætte skub i udbredelsen af solcelleparker, som drives uden statsstøtte.

De første fem solcelleparker, der er omfattet af aftalen, er allerede taget i drift, mens størstedelen af parkerne forventes opført og i drift i løbet af 2021 og 2022.

- For første gang bliver danske pensionskroner anvendt til at understøtte en massiv skalering af statsstøttefri grøn energi i Danmark. Vores partnerskab med Industriens Pension er med til at markere starten på en ny grøn æra. Det næste kapitel i den grønne omstilling vil netop handle om, at vedvarende energiproduktion skal udrulles og accelereres uden statsstøtte, og det skal samtidig ske med et bredt folkeligt medejerskab. Det er præcis det, vi sikrer med denne aftale,” forklarer Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

Også hos Industriens Pension er der tilfredshed.

- Vi er virkelig glade for investeringen, som vi forventer vil sikre et solidt, langsigtet afkast til medlemmerne og samtidig bidrage markant til hurtigere skalering af den grønne omstilling. Det er første gang, at solenergi udrulles i denne skala i Danmark, og investeringen markerer et egentlig gennembrud for solceller herhjemme, siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Investeringen forventes i alt at indeholde 1,5 mia. kr. egenkapital fra de to parter, der suppleres med langsigtet anlægsfinansiering på solcelleparkerne typisk i form af realkredit. Det forventes, at den samlede investering med egenkapital og anlægsfinansiering samlet set kommer op på knap 4 milliarder kroner.

Artiklen er en del af temaet Industri&Energi.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079