23948sdkhjf

Ambition: Fødevareindustri i hele verden skal bruge et produkt fra vores fabrik

Wila har store ambitioner. Og administrerende direktør Ilhami Alici, der tiltrådte for et år siden, har en meget konkret mission. Omsætning og indtjening skal fordobles på fem år.

- Vi har brugt hele 1. halvår af 2020 på en strategiproces for at finde ud af, hvordan vi kommer i mål med ambitionen. Arbejdet handler blandt andet om, hvilke segmenter og hvilke produkter, som vi skal arbejde med, siger direktøren.

En af de klare ambitioner er kraftigt inspireret af Apple-frontmand Steve Jobs, som ville have et Apple-produkt i alle hjem i hele verden.

- Vi vil gerne have, at Wila skal være et brand, og missionen er, at der skal være et Wila-produkt på alle fødevarevirksomheder i verden. For at komme derhen er der nogle initiativer, som vi skal sætte i gang, og det er en supersund proces, fordi det får os til at tænke ud af boksen, siger Ilhami Alici.

Egne produkter og stort bagkatalog

Silkeborg-virksomhedens forretning tæller både specialprojekter og egne produkter, som rørkølere og trykrør. I projektforretningen kommer kunderne enten selv med tegninger eller vil have udviklet en skræddersyet løsning.

I dag står Wila-navnet på de egenproducerede rørkølere, og i fremtiden skal navnepladen pryde endnu flere produkter, der kommer ud fra fabrikken.

- Vi har et bagkatalog på 16.000 tegninger af produkter, som vi har lavet gennem tiden. Her kan vi finde tegninger, som vi tænker kan være de næste egne produkter i rækken, uddyber direktøren.

Innovativ virksomhed

Ilhami Alici forklarer, at Wila gennemsyret af en enorm innovationskraft. Med ordholdenhed, flid og ordentlighed har grundlæggerne Lars og Jette Lauridsen formået også at få internationale kunder ind.

Og selvom Wila kun er i Silkeborg og kun arbejder i Danmark, er produkter allerede solgt til hele verden.

- Vi er særligt dygtige inden for fødevareindustrien. Specielt inden for vores egne produkter trykrør og rørkølere er der ikke mange i Europa, der kan det samme som os. Derfor har vi fmeget mere fokus på fødevareindustrien.

Artiklen er en del af temaet Industri&Fødevarer.

Læs mere om: Wila
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141