23948sdkhjf

IDA-formand: Det her er en alarmklokke

Det kniber med at få løftet automation og digitalisering i de mindre og mellemstore danske industrivirksomheder, og en af forklaringerne skal findes i manglende lederkompetencer.

Det påpeger formand for IDA, Thomas Damkjær Petersen, i kølvandet på en større undersøgelse af omfang, potentiale og barrierer for automatisering og digitalisering i danske industrivirksomheder.

- Knasterne ligner meget de udfordringer, vi har set i tidligere undersøgelser, nemlig manglende tid, viden og kompetencer. Men det bliver de selvfølgelig ikke mindre alvorlige af. Samtidig hæfter jeg mig ved, at det i mindre grad synes at være tekniske kompetencer, der er udfordringen, men i højere grad manglende strategiske kompetencer, blandt andet på ledelsesniveau og i forhold til at identificere værdien af og mulighederne ved automatisering og digitalisering, siger Thomas Damkjær Petersen.

Undersøgelsen er udarbejdet blandt IDA's medlemmer, og den bekræfter, at graden af automatisering og digitalisering og brug af kunstig intelligens, big data og Internet of Things falder i takt med virksomhedernes størrelse.

- Undersøgelsen viser med stor tydelighed, at især de mindre virksomheder har svært ved at få greb om den komplekse opgave, det kan være at integrere ny teknologi i produktionsapparatet, siger Thomas Damkjær Petersen.

Han kalder undersøgelsen en alarmklokke, der bør få både politikere og virksomheder til at reagere.

- De nye produktionsteknologier er afgørende for at sikre og udvikle virksomhedernes konkurrenceevne – og dermed for at fastholde produktion og job i Danmark,” siger Thomas Damkjær Petersen.

Læs IDA's undersøgelse her

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.204