23948sdkhjf

Fiberline fyrer op under global ekspansion

Danske Fiberline har travlt med at komme i gang med at bygge en fabrik i Indien, hvor en stor del af verdens produktion af vindmøllevinger kommer til at foregå.

Fiberline Composites vil inden længe bygge en fabrik i Indien. Her skal produceres kulfiberkomposit, som bruges til at forstærke vindmøllevinger. 

Investeringen i den ny fabrik sker for at fastholde Fiberlines stærke position på det globale vindmøllemarked.

- Vi skal accelere hurtigt for ikke at miste globale markedsandele. Der begynder at haste, siger Ole Arendfeldt Jensen, administrerende direktør for Fiberline Composites.

Middelfart-virksomheden vil først bygge en fabrik i Indien, og derefter sandsynligvis i Mexico. Fiberline har allerede i dag en fabrik i Kina.

Flere af de store globale vingeproducenter har startet produktion af vinger i Indien, og der ventes at blive bygget flere vingefabrikker de kommende år.

Den hollandske storbank ABN Amro har netop investeret et flercifret millionbeløb i Fiberline. De penge skal netop bruges til at finansiere de nye fabrikker. Med købet har ABN Amro erhvervet sig 34 procent af aktiekapitalen. Familien Thorning, den hidtidige ejer, beholder resten af aktierne, og dermed den kontrollerende indflydelse.

Stort marked

- Vi tror, at markedet vil vokse væsentligt de kommende år, dels på grund af de generelle vækstudsigter i vindmølleindustrien, og dels på basis af de markedsudsigter, som vi har fået direkte fra vores kunder. Kulfiberlameller har været vækstdriveren for os de sidste fire-fem år, siger Ole Arendfeldt Jensen.

Læs mere om Fiberlines planer i Jern & Maskinindustrien, som udkommer 15. januar.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078