23948sdkhjf

Store planer i Esbjerg: Ny tårnfabrik og 200 ansatte

Esbjerg Havn har indgået en intentionsaftale med en producent af vindmølletårne om at bygge en stor fabrik på Esbjerg Havn

Esbjerg Havn har nu udsigt til at kunne opføre et stort produktionsanlæg til vindmølletårne. Den 11. december underskrev havnen en intentionsaftale herom med en endnu unavngiven producent, skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse. 

Samarbejdet om en kommende tårnfabrik på havnen er et resultat af et intenst arbejde på at få produktion af komponenter til vindmøller placeret på havnen i Esbjerg, hvorfra de kan udskibes direkte til resten af verden.

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, hilser den kommende, nye producent velkommen og glæder sig over den indgåede aftale:

- I Esbjerg har vi et klart fokus på, at mere vindmølleproduktion skal placeres på Esbjerg Havn, så vi kan fortsætte og udbygge vores centrale rolle i den grønne omstilling. Aftalen passer perfekt ind i vores planer om at bidrage til den enorme udvikling af havvind i de næste årtier. Og til Danmarks grønne omstilling og eksport, sådan som vi allerede har gjort det gennem de sidste mange år, hvor Esbjerg har været involveret i langt de fleste havvindparker, som er opsat i Europa. Samtidig kan vi med den nye fabrik se frem til at få mange nye arbejdspladser på havnen til gavn for hele Sydvestjylland, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Projektet, som er forhandlet mellem tårnproducenten og Esbjerg Havn, kommer til at koste omkring 250 millioner kroner og vil skabe arbejdspladser til omkring 200 mennesker.

Plads til flere

Det er Esbjerg Havn, som vil stå for byggeriet af fabrikken. Efter at underskriften på intentionsaftalen for nyligt kom i hus, er bestyrelsesformand for Esbjerg Havn, Flemming Enevoldsen, og havnedirektør Dennis Jul Pedersen nu klar til at arbejde videre med projektet sammen med tårnproducenten.

- Aftalen viser, hvor vigtig Esbjerg Havn er i forhold til havvind, og afspejler samtidigt vores langvarige proces med at skabe plads til flere fabrikker på havnen både i dag og i fremtiden, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen.

Den nye fabrik påbegyndes i starten af 2023 og vil stå færdig i slutningen af 2023, så der kan bygges tårne og andre komponenter til de næste generationer af havvindmøller direkte på havnen i Esbjerg. Det er nødvendigt, for komponenterne bliver så store, at de i fremtiden ikke kan transporteres på vejene. Esbjerg Havn ligger ideelt direkte til de største markeder for havvind i Nordsøen, hvor man forventer 450 gigawatt havvind opsat i 2050.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094