23948sdkhjf

Terma efter milliard-aftale: Vi har et stort potentiale for flere ordrer

Termas netop offentliggjorte rammeaftale med U.S. Air Force på op imod 3 mia. kr. over ti år kan vise sig blot at være den første i en række af gigant-kontrakter på det amerikanske marked.

Det fortæller Steen Lynenskjold, Termas executive vice president & CCO til Metal Supplys søstermedie Electronic Supply:

- Denne her aftale er en stor anerkendelse af Terma og den måde, vi skaber værdi på. Aftalen med U.S. Air Force er en meget vigtig reference for os, og den giver os en platform, der gør, at vi bliver taget seriøst.

Han påpeger i øvrigt, at Termas permanente fysiske tilstedeværelse i Georgia, USA, har været altafgørende for, at man kunne lande kontrakten.

- Vi havde ikke fået denne her ordre, hvis vi ikke var så veletablerede i USA. Den kan man ikke lande hjemme fra lille Danmark, siger Steen Lynenskjold.

Beskyttelse af fly i luften

Mange militærfly bærer på en række "flares".

En flare er en lyskugle, der skydes ud fra en flyvemaskine som værn mod varmesøgende missiler, som så vil ramme de varme flares frem for flyet.

Ofte skydes ikke én, men hele serier af flares ud, når besætningen føler, at situationen kræver det.

Kilde: Wikipedia

Investering i USA
Danske Terma skal over en periode på ti år levere et beskyttelsessystem til fly i det amerikanske flyvevåben bestående af hardware og software, der skal styre de "flares", som piloten kan skyde af, hvis vedkommende er under angreb.

Den indledende kontraktsum er på 306 mio. dollars, men det anslås, at den med serviceydelser, udviklingsydelser, tilpasninger og vedligehold vil løbe op i de nævnte 3 mia. kr.  

Terma har i en årrække været til stede i staten Georgia i USA og har investeret anseelige beløb dels i en udviklingsafdeling i Atlanta og i et service- og produktionssite ved Warner Robins, hvor man finder den store flybase, der er et stort logistikknudepunkt for alle dele af det amerikanske militær.

Mange tusinde fly
Termas aktuelle rammeaftale omfatter 500 fly af typerne F-16, A-10 og C-130 Herkules. Men det amerikanske militær råder over mange tusinde fly, og derfor kan aftalen vise sig at være den første i en række af store aftaler.

- Med denne rammeaftale kan vi skabe en god og langsigtet bund under vores forretning i mange år frem, og så er det klart, at vi også i de kommende år vil være i spil til at kunne levere til flere fly, siger Steen Lynenskjold.

Terma har i 25 år produceret og leveret komponenter og dele til det amerikanske flyvevåben. I virksomheden udvikler man blandt andet produkter og systemer til civile, militære og sikkerhedsmæssige formål, kommando- og kontrolsystemer, radarsystemer og rumfartsteknologi.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094