23948sdkhjf

En kæmpe i dansk industri er gået bort

En kæmpe i dansk industri er død. Ib Andresen skabte en stor stålvirksomhed helt fra grunden

Der er ikke mange i dansk industri, der ikke kender navnet Ib Andresen, og der er ikke mange på Fyn, der ikke kender Ib Andresens virksomhed, Ib Andresen Industri A/S, som er en af Fyns største arbejdspladser med 500 ansatte.

Nu er Ib Andresen død, 90 år gammel.

Ib Andresen var uddannet civilingeniør. Han tog som ung til USA for at lære om industri. Han beklædte ledende stillinger i Cincinnati i USA, og senere i Skotland, før han vendte hjem til Danmark.

Startede på en gård

I 1967 startede han sin egen virksomhed på en gård i landbyen Marslev, øst for Odense. Dengang havde han fire medarbejdere.

Han købte en kantpresse, som dengang var den største i Danmark, og det gav hurtigt ordrer. Senere byggede han sin virksomhed op i Langeskov. Det udviklede sig til at være den største underleverandørvirksomhed i Danmark.

På et tidspunkt åbnede virksomheden også fabrikker i Ungarn, og da havde Ib Andresen Industri op mod 1000 ansatte. Ungarn-virksomhederne blev dog solgt fra.

I dag har virksomheden omkring 500 ansatte i Langeskov og Vejle, og den leverer stål til hele Nordeuropa. Der er tale om en højteknologisk virksomhed med udbredt brug af robotter og automatisering.

Svær at følge

Nærværende journalist har besøgt Ib Andresen Industri ved flere lejligheder og talt med Ib Andresen, blandt andet i 2007. Da var Ib Andresen 77 år og stadig direktør for virksomheden.

Ib Andresen gik i rask tempo ned ad hovedgangen gennem en af produktionshallerne. Det var svært at følge hans tempo. Han havde tydeligvis ikke i sinde at spilde sin tid.

Den aldrende virksomhedsejer hilste på mange medarbejdere med navns nævnelse. Sådan var han. Han kendte sine medarbejdere, og han kendte også sine maskiner. Han kunne huske indkøbsår på hver enkelt maskine.

Pensioneret som 84-årig

Det var først som 84-årig i 2014, at Ib Andresen lod sig pensionere som administrerende direktør, og overlod posten til Bjørn Thorsen.

Ib Andresen kom dagligt i virksomheden.

Han fortsatte som bestyrelsesformand i virksomheden, og han kom dagligt i virksomheden, indtil november 2020, hvor helbreddet ikke længere kunne holde til det. Da overlod han posten som bestyrelsesformand til sin søn Erik Andresen.

Ib Andresen nåede at blive hyldet behørigt, da Ib Andresen Industri A/S i marts 2017 holdt 50 års jubilæum. Det foregik i Messe C-hallerne i Fredericia. Her hilste Ib Andresen personligt med håndtryk på hver af de 425 gæster.

Ib Andresen er sovet stille ind fredag 8. januar.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094