23948sdkhjf

Aftale klar om robot-domicil til 250 mio. kr.

Tegnestuen 3XN har vundet konkurrencen om at tegne robotvirksomhederne Universal Robots (UR) og Mobile Industrial Robots (MiR) nye fælles domicil Cobot Hub på 20.000 kvm i Odense. 

3XN arbejder sammen med Moe og HJ Landskab på projektet, der har en byggesum på cirka 250 mio. kr., skriver tegnestuen i en pressemeddelelse. 

Cobots og Cobot Hub

Navnet på det kommende domicil Cobot Hub kommer fra en sammentrækning af ”collaborative” og ”robots”, fællesbetegnelsen for robotter, der fungerer i et samarbejde eller interaktion med mennesker.

UR og MiR vokser med raketfart, og de skræddersyede rammer skal sikre grobund for udvikling og trivsel for medarbejdere i de to danske virksomheder. De to robotfirmaer har i dag fordelt sine danske aktiviteter på fem forskellige adresser i Odense, og høj vækst betyder hele tiden, at de er udfordret på plads.

 De nye og tidssvarende rammer skal også være med til at tiltrække og udvikle dygtige medarbejdere. 

– Valget faldt på 3XN på grund af deres evner til at skabe bygninger med fokus på innovative og kreative miljøer. Det går hånd i hånd med vores og MiR’s fokus på at udvikle fremtidens robotter, der kan være med til at indfri det store markedspotentiale, der er indenfor for collaborative automation, siger Greg Smith, der er midlertidig President for Universal Robots, i pressemeddelelsen. 

Skræddersyede rammer nu- og fremtiden

Barren er sat højt for UR og MiR’s kommende domicil i ”cobot-hovedstaden” i Odense. Ligesom robotter består af sammensatte komponenter, er Cobot Hub sat sammen af moduler, der er skræddersyet til de to robotvirksomheder og deres forskellige og specialiserede behov.

Fakta: Cobot Hub

Bygherre: Universal Robots og Mobile Industrial Robots
Team: 3XN
Samarbejdspartnere: Moe og HJ Landskab
Størrelse: 20.000 kvm
Byggesum: 250 mio. kr.
Forventet færdig: 2023

– Vi har fra begyndelsen arbejdet tæt sammen med de mennesker, der skal bruge bygningen, når den står færdig, og har gennemført en lang række interviews for at danne os et billede af, hvilke behov der skal dækkes i det nye domicil, , forklarer Audun Opdal, arkitekt og ansvarlig seniorpartner for projektet fra 3XN, i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Vi skulle have flere ting til at spille sammen. Den nye bygning skal rumme selvstændige virksomheder, der har behov for alt lige fra traditionelle kontorpladser til værksteder, laboratorier og kreative robotlegerum, hvor fremtidens robotter udvikles. 

Det arkitektoniske udtryk er drevet af de sammensatte moduler og en adaptiv tilgang, der giver en fleksibilitet, så bygningen kan skaleres efter fremtidens behov. Det betyder, at betydelige dele af bygningen kan omformes og genbruges både materialemæssigt og strukturmæssigt. 

Der arbejdes derfor med en konstruktion i træ, der har et stort genbrugspotentiale, og som ud over at være et æstetisk og levende materiale er godt for indeklimaet, da det lagrer CO2 gennem hele sin levetid.

Den lave bygning falder ind i det grønne område, den er omgivet af. Cobot Hub er designet ud fra ideen om en campus, der indeholder åbne kontorlandskaber samt fælles arealer, hvor medarbejdere kan mødes uformelt på tværs af de to organisationer. Formålet er at skabe grobund for udveksling af viden, hvor innovation, kreativitet og trivsel kan blomstre.

En fælles gårdhave kommer til at udgøre Cobot Hubs hjerte, og bliver en vigtig del af det sociale liv. Her har medarbejderne mulighed for at mødes på tværs af organisationerne samtidig med, at de to virksomheders ”geografiske grænser” opretholdes inde i bygningen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.204