23948sdkhjf

Overblik: Femte Vestas-fyringsrunde på et år

Torsdag meddelte vindmølleproducenten, at 220 medarbejdere skal fyres, fordi man forventer at hente en række synergier i sammenlægningen af Vestas og MHI Vestas.

Fyringsrunden er langt fra den eneste i det seneste år. Faktisk er der tale om den femte fyringsrunde i de to selskaber.

I januar 2020 skar MHI Vestas ned på sine to fabrikker på Lindø og i Nakskov. Små 50 medarbejdere mistede jobbet ved den lejlighed.

I april var det hos Vestas, der blev uddelt fyresedler. Her varslede man afskedigelse af 400 medarbejdere som følge af coronakrisen – hovedsageligt på fabrikken i Lem og på hovedkontoret i Århus. Det endelige antal fyresedler endte dog med 68 færre.

I august var det så igen MHI Vestas’ tur. 148 medarbejdere blev varslet fyret i Nakskov, Esbjerg og på Lindø. Her lykkedes det dog også at bringe antallet ned. I Nakskov skulle der have været fyret 98 medarbejdere, men det endte ”kun” på 67.

Sidst men ikke mindst meddelte Vestas i november, at man her i januar 2021 vil afskedige 185 medarbejdere på sin vingefabrik i Brighton i Colorado.

Vestas havde den 4. november, hvor man offentliggjorde regnskab for tredje kvartal, 25.828 medarbejdere, og det er faktisk cirka 300 flere end ved indgangen til 2020. Det skyldes formentlig dels, at en del af fyringerne ikke er blevet effektueret endnu og dels, at man ansætter andre steder i koncernen.

Hertil kommer de ansatte i MHI Vestas, som var 3.253 den 31. marts, hvor man aflagde regnskab for 2019/2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.147