23948sdkhjf

Welcon jubler: Nu bygger vi fabrik i USA

Der var torsdag i denne uge noget at fejre hos den danske tårnproducent Welcon. For samarbejdspartneren Equinor ryddede bordet ved et stort offshore-vindmølleudbud hos NYSERDA, der er energimyndighederne i staten New York i går og vandt Offshore-udbuddene på i alt på 3,3 GW.

Udfaldet betyder, at Welcons store planer om en USA-fabrik i joint venture med canadiske Marmen bliver en realitet. Fabrikken vil stå klar til produktion i 2023 på havnen i Albany i staten New York med floden Hudson River som nabo. 

- Vi fejrede det i går aftes, og i dag er det i fuld sving med arbejdet. Vi har forberedt os de seneste par år, sagde bestyrelsesformand Carsten Pedersen, Welcon, til Metal Supply dagen efter afgørelsen.

- Fabriks- og maskindesignet er klar, og nu skal vi have lavet de endelige kontrakter færdige.

Valgte den rigtige partner

Processen har været langstrakt, og i forløbet har Welcon været i dialog med alle de tre konsortier, der gav tilbud på offshore-udbuddene.

- Af en hel masse grunde var det Equinor, som vi gik med, og det har vist sig, at det var den rigtige hest, som vi spillede på, siger bestyrelsesformanden.

Han kalder også processen speciel og frustrerende, for der er smidt enormt meget arbejde i - af både Marmen, Port of Albany og Welcon - velvidende, at det meget vel kunne være, at det ikke blev dem, der var med i vinderprojektet. 

Havn sætter gang i byggeriet

I slutningen af 2021 går Port of Albany i jorden med fabriksbyggeriet. Samtidig skal der også bygges et nyt havneområde til tårnproduktionen. Det er den lokale havn, der bygger fabrikken og lejer det ud til det dansk-canadiske joint venture-selskab.  

- Vi er i tæt samarbejde med havnen, fordi det er vores design, som de skal bygge, fortæller Carsten Pedersen.

Tårnene til Equinors offshorevindmølle-projekter skal bygges på fabrikken, og samtidig skal Welcon nu ud og konkurrere frit på de andre offshore-projekter på det boomende amerikanske vindmøllemarked.

Produktionen bliver den første af sin slags, og Ifølge planerne vil der etableret 350 jobs, når produktionen er oppe i gear. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125