23948sdkhjf

50 år efter - grundlæggeren står stadig i produktionen

En rørbukker-investering har været omdrejningspunktet i næsten hele Worms Smede- og Maskinværksteds levetid -  metalvirksomheden runder et halvt århundrede i år. 

Efter to år som entreprenørmaskine-reparatør valgte grundlægger Erling Worm nemlig at skifte løbebane og investerede i en maskine til at bukke rør. Året var 1973, og kunderne fandt han i møbelindustrien.

Gennem årene er kundesegmentet skiftet ud, og flere forretningsben er kommet til.

- Vores speciale er at bukke rør, og her har vi nok en af de mest moderne maskinparker i Danmark med alt det, der kan påføres et rør, siger Egon Worm, der er grundlæggerens søn og som har været direktør og ejer af maskinfabrikken siden 2017.

78-årige Erling Worm har stadig sin daglige gang på fabrikken, der tæller 22 ansatte. Her bruger han sin tid på udvikling af specialværktøjer og i produktionen.

Producerer rør til industrien

Nedgangen i den danske møbelindustri i 1980’erne betød, at Mors-virksomheden fokuserede på industrikunderne i stedet. Og nu er det udelukkende rør til industrien, der bliver produceret på den 4500 kvm. fabrik i udkanten af Nykøbing Mors.

Produktionen er montagefærdige komponenter til blandt andet lampeproducenter, varmepumpeindustrien, affugtere, varmevekslere og til gasbusser.

- Vi har tre forretningsben, underleverandør, egne produkter og servicevirksomhed med reparation af kraner og kompressorer og liftservice, siger Egon Worm.

Giver stabil forretning

For 40 år siden kom egne produkter i sortimentet. Nøglebokse var det første produkt. Gennem tiden er også have- og parkudstyr og løftevogne til bedemænd kommet til.

- Det er godt at have ting, som man kan producere på tidspunkter, hvor der er stille i andre dele af forretningen. Så kan vi holde på vores folk og har nogenlunde det samme flow året rundt, uddyber han.

- Hvis man kun har et forretningsområde, er man meget sårbar. Det fandt min far ud af i midt-firserne, da hele møbelindustrien lukkede ned omkring os.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109