23948sdkhjf

Kæmpemølle skal få Vestas tilbage i offshore førerfeltet

Den nye kæmpe havvindmølle på 15 MW, som Vestas netop har løftet sløret for, bliver helt afgørende for genrejsningen af MHI Vestas offshore i løbet af de næste to-tre år.

Det mener aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen.

- Vestas var kommet bagud i forhold til konkurrenterne på offshore-vindmøller, forklarer Jacob Pedersen.

Han mener, at betydningen af den nye havvindmølle ikke kan overvurderes. Den er afgørende vigtig for MHI Vestas Offshore Wind. 

- De kommende 15-18 måneder er der på verdensplan ordrer for 25 gigawatt. Her ville det være en katastrofe for MHI Vestas Offshore, hvis man ikke havde noget at byde ind med. Det er forhåbningen, at den nye 15 MW havvindmølle kan tage en stor del af det marked, siger Jacob Pedersen.

Et mulehår foran konkurrenter

Med den nye 15 MW kommer Vestas blot et mulehår foran konkurrenterne, som naturligvis også arbejder videre på nye produkter.

Jacob Pedersen vurderer, at den nye kæmpemølle har været ”med i tasken” hos Vestas i et stykke tid, når der er blevet diskuteret fremtidige projekter med de store kunder. 

- Vi hører jo først om 15 MW møllen nu og dens specifikationer. Men Vestas har jo vidst det i længere tid og har talt med deres kunder om det.

Hvor skal den produceres?

Det er endnu uvist, hvor den nye kæmpemølle skal produceres. Men aktieanalysechefen tvivler på, at det bliver i Danmark.

- De skal produceres der, hvor de skal sættes mange op, forklarer Jacob Pedersen, som peger på, at markedet for havvind er endnu større og vokser mere i andre dele af verden, end det er tilfældet i Danmark.

Vestas har endnu ikke besluttet, hvor 15 MW vindmøllen skal produceres.

I dag produceres vingerne til deres 10 MW vindmølle i Nakskov, mens cellerne produceres på Lindø. Derfor er det en mulighed for Vestas at producere vinger og celler Europa de to steder, samt i England, hvor Vestas også producerer dele til havvindmøller.

Vestas producerer landvindmøller på fem forskellige kontinenter, og producerer møllerne på det kontinent, hvor de skal sættes op.  

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.218