23948sdkhjf

Diesel-slagsmål ender i landsretten

Tyske Deutz AG har besluttet at anke Sø- og Handelsrettens dom i konkurrencesagen om service af DSB's IC3 diesel-lokomotiver.

Det bekræfter advokat Erik Kjær-Hansen fra advokaterne Gorrissen Federspiel, som repræsenterer Deutz AG i sagen,

Sø-og Hanselsretten slog i januar i år fast, at Deutz AG brød loven tilbage i 2010 og årene frem, fordi man bevidst forhindrede diesel-servicevirksomheden Fleco i at opfylde den kontrakt, som Fleco havde indgået med DSB.

Lovbruddet bestod ifølge retten i, at Deutz AG gennem sit datterselskab Diesel Motor Nordic gjorde det vanskelligt for Fleco at få adgang til de vitale reservedele til lokomotiverne.

Erik Kjær-Hansen ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse, på hvilke punkter Deutz er uenige i dommen.

LÆS også: Motorgigant brød loven i sag om IC3-lokomotiver

Glade for stadfæstelsen

Det er kammeradvokaten, der i Sø-og Handelsretten har kørt sagen mod Deutz AG på vegne af Konkurrence - og Forbrugerstyrelsen, som tilbage i 2013 gav Fleco medhold i den oprindelige klagesag og meldte Deutz AG til politet.

Også dengang var Deutz uenige i afgørelsen og dermed endte sagen i retten.

- Vi er selvfølgelig glade for stadfæstelsen i Sø- og Handelsretten, og nu tager vi til efterretning, at parterne har anket, siger Louise Kastfelt, som er kontorchef i Konkurrence - og Forbrugerstyrelsen.

Hun oplyser, at næste skridt i sagen er en skriftsudveksling mellem parterne.

- Derefter må vi se, hvornår sagen skal køre i landsretten. Det ved vi ikke på nuværende tidspunkt, siger Louise Kastfelt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094