23948sdkhjf

Højteknologi løfter sjællandsk maskinfabrik

Ishøj Mekaniske har fået installeret to nye højteknologiske maskiner: Kuka-robotten – i daglig tale Robert – og en Brother M140X2-fræser.

Med de to nye maskiner kan Ishøj Mekaniske effektivisere produktionen af store partier af fræste emner som fremstilles i PVC, rustfri stål og POM.

Kuka-robotten blev installeret lige før årsskiftet og den arbejder sammen med en anden af Ishøj Mekaniskes nyanskaffelser: den ny Brother M140X2-fræser. Det giver mulighed for at udnytte den nye CNC-fræsers evne til avanceret og hurtig bearbejdning af plast- og metalarter.

- Med indkøbet af Brother-fræseren og Kuka-robotten har vi taget et stort skridt i den højteknologiske retning. Det er den vej, jeg ønsker at udvikle maskinfabrikken, siger ejer og direktør Allan Rasmussen og tilføjer:

- Automatisering af simple processer gør vores bearbejdning af drejede og fræste emner mere effektive. Desuden er det udfordrende for vores medarbejdere, og så snart man investerer i robotter, får man også brug for flere ansatte. De skal bare arbejde smartere frem for hårdere.

Den ypperste fræser-teknologi med 5-akselbearbejdning

- Med den nye Brother-fræser kan vi også lave 5-akset bearbejdning. Den del, der holder selve klodsen eller emnet, kan også fungere som drejebænk. Det betyder, at vi kan lave drejearbejde indeni de klodser, som vi bearbejder med fræseren, uden at skifte opsætning eller værktøj, siger Allan Rasmussen.

De to nye maskiner er valgt, fordi de passer til de størrelser af emner, der produceres i fræseafdelingen hos Ishøj Mekaniske. De nye maskiner er indkøbt som et sæt hos henholdsvis Masentia, der har leveret fræseren, og QRS, der har leveret robotten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094