23948sdkhjf

Så er første eksemplar af ny bukkerobot solgt

Dansk-litauiske RoboBend har solgt sin første bukkerobot, og flere er på vej. Corona driller dog det unge firma.

Der er kommet gang i salget af den nyskabende robot RoboBend. Robotten er skabt til at betjene en kantpresser.

RoboBend har solgt sin første robotløsning til fynske BCM Transtech, som laver håndterings- og opbevaringssystemer. Den bliver installeret her i foråret.

RoboBend kalder løsningen for verdens første standard bukkerobot.

Trods det første salg kan det være svært for RoboBend at drive forretning under coronabegrænsningerne.

- Vi har det lidt besværligt i øjeblikket, fordi vi ikke bare kan rejse frem og tilbage mellem Litauen og Danmark, siger Thomas Solupajev-Rønlev. Han er dog optimistisk.

- Jeg tror, at vi har de næste par kunder på vej. Gennemgående, så oplever vi stor interesse. Vi har muligvis også en litauisk kunde. Det må bare rykke lidt langsommere, end vi havde regnet med, når vi nu står midt i coronaepidemien, siger han.

Thomas Solupajev-Rønlev regner med, at RoboBend kan arrangere en demonstration af robotløsningen hos BCM Transtech i maj eller juni.

- Der er en bedre business case for vores robot i Danmark, end i Litauen, siger Thomas Solupajev-Rønlev med henvisning til de højere danske lønninger. Han ser gode muligheder i Danmark, Skandinavien og Tyskland.

- Tyskland er et oplagt marked. Vi skønner, at der står omkring 200.000 kantpressere i Tyskland, siger han.

Han håber, at der snart bliver lempet på rejserestriktionerne i Europa, så han og hans medarbejdere kan bevæge sig mere frit.

Enkel programmering

RoboBend har udviklet sin robot, sådan at den alene med en DXF-fil af det ønskede emne kan programmere robot kantpresser til at løse en opgave. Derefter kræves dog en mindre efterbearbejdning for at justere programmet til.

RoboBend-løsningen kan i Danmarks ses hos Tool Danmark i Odense.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093