23948sdkhjf

Kæmpeordre: Danske robotter skal bygge amerikansk isbryder

Robotfirmaet Inrotech har fået en millionordre til et stort amerikansk skibsværft. Det er virksomhedens hidtil største ordre.

Det fynske robotfirma Inrotech har opnået et stort gennembrud på det amerikanske marked. Inrotech skal levere ikke mindre end 12 robotter til skibsværftet Halter Marine i Pascagoula i Mississippi. Det er virksomhedens første ordre i USA.

- Det er vores største ordre til dato og det giver os lyst til endnu mere. Vi vil nu kunne præsentere, hvordan vores robotløsninger eliminerer tunge og besværlige manuelle svejseopgaver og dermed åbne for andre potentielle kunder i Nordamerika, siger Thomas Bøgner, salgsdirektør hos Inrotech.

Svejserobotterne skal i første omgang bruges i bygningen af isbryderen Security Polar Cutter, som er på 450 fod. Halter Marine er interesseret i at automatisere sin produktion kraftigt.

Inrotech udvikler og fremstiller svejserobotter, som ved hjælp af visionkameraer selv finder ud af, hvor der skal svejses. Det vil sige, at det ikke er nødvendigt med programmering.

Halter Marine har en fremstående position på verdensmarkedet for forsynings- og besætningsbåde.

- Vi er glade for at indgå i den strategiske udvikling af produktionen hos Halter Marine, fortæller Thomas Bøgner.

- Installering af svejserobotterne hos Halter Marine er et vigtigt skridt for begge parter, og vi er fast besluttede på at opnå en vellykket drift og dermed en kraftigt øget produktivitet for Halter Marine, siger han.

Ordren omfatter alle tre slags svejserobotter, som Inrotech producerer. Der er tale om to Inrotech microtwins (med to robotter hver), fire Inrotech crawlers og fire Inrotech classic.

Inrotech sælger svejserobotter til skibsværfter, vandkraftværker, offshore og producenter af store stålkonstruktioner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.099