23948sdkhjf

Holstebro melder klar til at uddanne støberiteknikere

Medlemmerne af den danske støberibranche skal fremover gøre brug af UddannelsesCenter Holstebro (UCH), når de sender elever på skolebænken.

UCH har faktisk haft uddannelsen i flere år, men selve undervisningen har fysisk fundet sted i Jönköping i Sverige. Fremover foregår al skoleaktivitet i Holstebro, og efter sommerferien åbner uddannelsen op i fuld skala. En enkelt elev, som skal til svendeprøve inden sommerferien, er dermed skiftet skole fra svensk til dansk grund.

Det oplyser uddannelsesleder Per Odefey fra UCH i en pressemeddelelse. Med grundforløb samt hovedforløb 1, 2 og 3 tager hele uddannelsen fire år. Eleven kan også uddanne sig som støberiassistent ved at gennemføre hovedforløb 1, hvilket matcher de behov, nogle af branchens virksomheder stiller.

- Uddannelsen har krævet, at eleverne skulle være i Sverige i ophold på fire gange tre uger, og at der derudover var der en del selvstudier, og det har ikke været optimalt. Nu bliver der sat struktur på uddannelsen, så den lever op til bekendtgørelsen, og ved at den foregår på dansk, fjerner vi sprogbarrieren, siger Per Odefey.

Lærer er på plads

Per Odefey har haft travlt med at finde de rette lokaler og den rette faglærer. Søren Thiessen er valgt til opgaven. Han er uddannet ingeniør og kommer fra en stilling som montør og underviser hos Disa (dansk producent af støbemaskiner), hvor han rejste rundt i verden og bl.a. stod for introduktion og indkøring af nye støbemaskiner, som Disa havde solgt.

Søren Thiessen har været primus motor i indretningen af det nye støberi på UCH som - ud over laboratorium med måleudstyr - udgør kernen i den praktiske undervisning. Der er bl.a. investeret i en ny tysk 100 kg gasfyret smelteovn på 210 kW (max 1450 grader).

I samme lokale, hvor der er installeret udsugning og svingkran i loftet, er der en kokillestøbemaskine på vej.

- Rammerne er gode. Vi kan give eleverne en god allround-uddannelse. Nu er vi i gang, og jeg glæder mig til udfordringen, siger Søren Thiessen.

Artiklen er en del af temaet Industrien mangler faglærte.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094