23948sdkhjf

Glæde på Fyn: Solidt resultat i nervøst marked

- Det er gået langt bedre end frygtet.

Så kort kan det forløbne år beskrives, hvis du spørger Lars Nielsen, som er adm. direktør for fynske Nordic Overfladebehandling.

Tilbage i marts sidste år stod han sammen med de ansatte og resten af samfundet og kiggede ind i en samfundsnedlukning og dermed en usikker og ukendt fremtid.

- Det er gået bedre end forventet, for vi vidste ikke, hvad der ville komme til at ske, siger Lars Nielsen med henvisning til det netop offentliggjorte regnskab 2020 for overfaldebehandlerne med omkring 20 ansatte og base i Gelsted.

Regnskabet blev afsluttet 31. december, og helt konkret er resultatet før skat endt på 2.0 mio. kr., hvilket er en minimal nedgang i forhold til 2019, hvor resultatet lød på 2.2 mio. kr.

- Vi er yderst tilfredse med, at vi laver et lille overskud, siger Lars Nielsen, der kort efter samfundsnedlukningen for et år siden stod med faldende omsætning

- Vi ramte hurtigt en periode, hvor det gik ret meget i stå, og hvor vi valgte at køre med arbejdsfordeling. Det var medarbejderne med på, og vi kørte med fordeling i en kortere periode, siger Lars Nielsen, der under corona blot har sagt farvel til en enkelt medarbejder.

Lysere tider

Allerede efter sommerferien sidste år begyndte det at se lysere ud hos den fynske overfladebehandler.

- Det er nok blevet lidt sværere at se, hvad der kommer fremadrettet, for der er mere nervøsitet i markedet, og der bliver ikke produceret så meget til lager. Men overordnet fornemmer vi, at vores kunder har det godt, siger Lars Nielsen, der ser fortrøstningsfuldt på fremntiden.

Men han lægger ikke skjul på, at fremtiden byder på endnu kortere leveringstider og en endnu kortere ordrehorisont i forhold til tidligere.

For Lars Nielsen bliver en af de store positive ting i et genåbnet Danmark da også, at han skal på kundebesøg igen.

Her under corona har vi meget kørt med en salgsindsats over nettet, og det har været ok, men når samfundet åbner op, så skal vi ud og besøge både nye og eksisterende kunder igen, siger Lars Nielsen.

For netop kundebesøg har ligget næsten helt stillet det seneste års tid, men derudover har corona ikke skabt de store forandringer hos overfladebehandleren på Fyn, som i viften af belægniger fortsat også kører hårdkrom.

- Vi kører stadig hårdkrom, og det vil vi gøre, indtil der kommer en erstatning for hårdkrom. Men vi oplever også, at hårdkrom bliver underlagt en masse nye restriktioner, og der følger vi naturligvis med og bruger konsulentbistand efter behov, forklarer han og nævner skærpede krav til målinger af eksempelvis luften i produktionslokalerne som et af de områder, der er sat skærpet fokus på omkring hårdkrom.

Hårdkrom fylder omkring 20 procent af omsætningen hos Nordic Overfladebehandling.

Nordic Overfladebehandling
mio. kr. 2020 2019
Resultat af primær drift 2,0 2,2
Resultat før skat 2,0 2,2
Årets resultat 1,6 1,7
Egenkapital 3,1 3,2
Antal ansatte 19 20
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093