23948sdkhjf

Dansk hydraulik skal finde guld i Afrika

Taon Hydraulik, der har hjemme i Kolding, har netop færdiggjort en hydraulikløsning til NordGold, der driver en guldmine i byen Lefa i det afrikanske land Guinea.

I Guldminen havde man behov for at kunne trække og trykke med 279 tons på en kompakt cylinder. Derfor henvendte man sig til Taon Hydraulik.

- Det er et anlæg, der i bund og grund skal ryste noget jord. Det skal det med forholdsvis stor kraft, og det skal sidde inde i en mine, hvor der ikke er specielt meget plads, så det er begrænset, hvad der er af muligheder, fortæller Jesper Gram, direktør og indehaver hos Taon Hydraulik.

- Ingeniøren dernede bestilte bare en cylinder ved os. Den passede lige ind, hvor de havde plads, mente han. Vi spurgte så, hvad det var til og kunne hurtigt se, at det ikke hang sammen, det han gerne ville, fortsætter han.

Anlæg var underdimensioneret

Beregninger viste hurtigt, at hverken størrelsen på cylinderen eller kraften på det eksisterende hydraulikanlæg var tilstrækkeligt.

I stedet har Taon Hydraulik konstrueret et en ny 400 bars hydraulikstation med trykforstærkere, som kunne laves kompakt til opgaven, og en cylinder der matchede opgaven.

Det er nu sendt afsted til Guinea, og Jesper Gram forventer, at anlægget er i drift i løbet af to-tre måneder.

Mund til mund-metoden giver afrikanske ordrer

Det er ikke første gang, Kolding-virksomheden løser opgaver på det afrikanske kontinent. I 2015 leverede man for eksempel hydraulikløsninger til en færge, der sejler på Victoriasøen i Uganda. Den opgave har ført andre med sig sidenhen.

- Jeg løste opgaven i Uganda sammen med nogle lokale teknikere, og så har der været flere, der har kontaktet os dernede fra, som har snakket med dem. Den vej igennem er der åbenbart flere, der har lært os at kende, så der kommer mindre og større forespørgsler af den slags, siger Jesper Gram.

Han ser derfor også frem til, at anlægget til NordGold kommer i fuld drift og håber at få mulighed at løse andre opgaver for virksomheden, der har miner på flere kontinenter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079