23948sdkhjf

Gibotech har succes på hospitaler og får rekordoverskud

Robot- og automationshuset Gibotech i Odense har haft stor succes med sit skifte fra industriløsninger over mod sterilcentraler og automationsløsninger til hospitaler.

Virksomheden er lige kommet ud med et regnskab med det hidtil største overskud, nemlig 12,9 mio. kr efter skat. Antallet af medarbejdere er fordoblet på fem år. Alene i år er der ansat omkring 10 nye medarbejdere. Det er ikke mindst satsningen på hospitaler, som har givet pote.

- Vi er i dag de førende i Norden og blandt de bedste i det hele taget, når det handler om at automatisere sygehuse og hospitaler, siger adm. direktør og hovedaktionær Henrik Anker til Fyens Stiftstidende.

I løbet af 2020 fik Gibotech to store ordrer til Nyt Odense Universitetshospital, dels en sterilcentral og dels et kompolet logistik- og transportsystem, som skal binde hele det ny supersygehus sammen.

Gibotech har tidligere leveret løsninger til Rigshospitalet, Herlev Hospital og det ny supersygehus i Gødstrup ved Herning.

70 procent af omsætningen hos Gibotech skabes i dag på hospitalsområdet, mens 30 procent kommer fra industriautomatisering.

- Vi må aldrig glemme, hvor vi kommer fra - mange af vores ideer og tanker til hospitalsløsningerne kommer fra den viden og de projekter, vi har på industriområdet - men væksten i virksomheden kommer fra de store sygehusprojekter, hvor vi har fundet vores niche, siger Henrik Anker til avisen.

Henrik Anker og Mikkel Bjerregaard købte i 2019 de øvrige aktionærer ud af Gibotech.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078