23948sdkhjf

Logstor-direktør om ny ejer: Det giver os enorme muligheder

Tirsdagens nyhed om, at Løgstør-virksomheden Logstor er blevet købt af den irske isoleringskæmpe Kingspan, åbner døre til nogle nye og meget spændende markeder for den verdenskendte producent af præisolerede rørsystemer til fjernvarme.

- Kingspan er til stede i over 70 lande og kan åbne nogle døre for os og give adgang til markeder, som vi ikke så let kan komme ind på som stand alone-virksomhed. Det giver os nogle enorme muligheder for industriel isolering, som vi nu kan udvide til, forklarer Kim Christensen, adm. direktør i Logstor.

Logstor er verdenskendt producent af præisolerede rørsystemer til fjernvarme med base i Vesthimmerland, men det nye ejerskab giver mulighed for at forløse et helt nyt potentiale.

- Kingspan er delvist inde på føde- og drikkevaremarkedet, pharma og transport af olie, flybrændstof osv. Eksempelvis på mejerier, og i føde- og drikkevareindustrien generelt, efterisolerer man rørstrækninger. Her kan vi præisolere bedre løsninger, siger Kim Christensen.

Venter med champagnen

Logstor har siden 2013 været ejet af kapitalfonden Triton og har under dens ejerskab gennemført en succesfuld turnaround. Logstor har også været tilfreds med den hidtidige ejer, men ser alligevel frem til de nye muligheder, det giver at have en strategisk ejer, man kan samarbejde med.

- Jeg har ikke noget ondt at sige om kapitalfonde eller Triton, men fokusset er bare på indtjening og cash flow. Kapitalfonde tænker ikke så strategisk som ved et langsigtet ejerskab. Det at komme i ejerskab med Kingspan, som er klar til at investere med os, er bare rigtig godt, understreger Logstors direktør.

Om værdiansættelsen (enterprise value) på 1,8 mia. kr. siger han:

- Når man ser på hvad industrielle virksomheder handles til, ligger vi godt for. Prisen er ikke for høj og ikke for lav. Det ene med det andet taget i betragtning er det en fair pris. En meget rigtig pris.

Og selv om det er en stor dag i Løgstør, afventer man alligevel konkurrencemyndighedernes endelige godkendelse til sommer, som dog ses som en formalitet.

- Vi venter med at åbne champagnen. Vi holder næsen i sporet, der er ikke tid til at skåle på nuværende tidspunkt, lyder det veloplagt fra Kim Christensen, der for nylig kunne præsentere et særdeles hæderligt regnskab for 2020 og alligevel stræber efter mere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156